Pe 31 august urmează să se împlinească 20 de ani de la tragica moarte a Prințesei Diana, dar Prințul Charles a făcut un „jurământ al tăcerii” în privința dispariției acesteia. Moștenitorul tronului Marii Britanii nu a vorbit niciodată deschis despre moartea soției sale și nici în cadrul comemorării nu o va face.


Sunt voci care susțin că în timpul evenimentului, Ducele și Ducesa de Cornwall (adică Charles și Camilla) vor sta departe de ochii presei, în Scoția și nu-și vor asuma vreo declarație publică  față de regretata prințesă, precizează express.co.uk.

Prieteni apropiați ai Prințului Charles au declarat că acesta dorește în perioada următoare să „evite să fie prins în furtuna mass-mediei” și vrea să-și ocupe toamna cu o mulțime de îndatoriri oficiale. Începe să-și asume treptat mai multe dintre acestea, întrucât Regina Elisabeta, mama sa, se îndreaptă deja către cel de-al 92-lea an al lungii sale vieți.

charles_23.jpg

Charles e întâiul moștenitor al tronului Marii Britanii
Foto: Getty

Robert Jobson, biograf al familiei regale britanice, afirmă că Prințul Charles speră să urmeze exemplul mamei sale și să păstreze tăcerea, potrivit motto-ului: „Rămâi calm, tăcut și mergi mai departe”. El dorește să evite repetitivele și controversatele interviuri care îi vor cere părerea despre fosta sa soție. își va continua activitățile caritabile, departe de lumina reflectoare și de privirea indiscretă a publicului.

Totuși, statisticile arată că popularitatea lui Charles a scăzut dramatic în ultimii ani, tocmai din cauza firii sale retrase, dar și a numeroaselor zvonuri despre relația pe care a avut-o cu Diana și care l-au pus într-o lumină nefavorabilă. În mod paradoxal, fiul său, Prințul William este cel care a devenit tot mai plăcut în ochii britanicilor și nu numai.

 
 
Loading...