Atacul terorist din Berlin a semănat din nou panică și groază în Europa, atacul fiind dat la doar câteva ore după ce un alt terorist l-a asasinat pe ambasadorul rus la Ankara. Acum, există informații potrivit cărora, autoritățile germane nu au de gând să dezvăluie întreaga identitate a atacatorului atunci când va fi capturat, așa cum s-a întâmplat în cazul altor jihdiști.


Motivul pentru care nu va fi divulgat întregul nume al atacatorului se datorează legislației germane, care ține la distanță identitatea agresorilor de atenția publicului, după cum informează Daily Mail.

Până în acest moment, poliția berlineză a arestat un bărbat de orginie pakistaneză, în vârstă de 23 de ani, cunoscut doar sub numele de Naved B. El este principalul suspect care ar fi furat vehiculul de mare tonaj și a intrat cu el în plină viteză în Piața de Crăciun a capitalei germane, cauzând moartea a 12 persoane.

Totuși, din ultimele informații, se pare că polițiștii încep să creadă că nu Naved B ar fi autorul incidentului, iar adevăratul atacator fiind încă în libertate, înarmat și capabil să mai facă și alte victime.

Legislația germană nu permite autorităților avizate în acest sens să dezvăluie identitatea atacatorilor care produc astfel de atrocități și nu este primul caz în care se aplică procedura. Luna trecută, doi sirieni suspectați că ar fi avut legături cu o grupare teroristă, dar nu li s-au dezvăluit decât o parte din nume: Kamel T.H.J. și Azad R.

 
 
Loading...