De ce pantofii sunt o armă puternică pe care Vladimir Putin o folosește la întâlnirile oficiale

Ultima actualizare:

    Vladimir Putin într-o vizită oficială în Chinafoto:Getty Images
Vladimir Putin într-o vizită oficială în Chinafoto:Getty Images

Un politician de succes are nevoie de câteva lucruri esențiale: idei bune, alegători de încredere și pantofi cu toc înalt. Ca în orice mediu concurențial unde egourile și opiniile pot fi un motiv serios de a începe un conflict are o foarte mare importanță dacă încălțămintea politicianului este mai înaltă sau mai joasă.

Este evident că un politian ar prefera să poarte încălțăminte mult mai comodă și mai joasă, decât cea pe care este obligat să o poarte, de fapt.

Studiile sociologice și observațiile colectate de-a lungul istoriei au arătat că bărbații mai înalți se bucură de mai mult succes, din partea societății, aceasta și pentru că alții tind să aibă o percepție mai pozitivă despre ei.

”Putem concluziona că înălțimea este în strânsă concordanță cu o poziție dominantă între persoane și poate contribui la îmbunătățirea statutului social” scriu autorii germani ai unui studiu publicat în 2015 de către Universitatea din Groningen, Olanda.


    Marco Rubito în timpul campaniei electorale, Virginiafoto:Getty Images
Marco Rubito în timpul campaniei electorale, Virginiafoto:Getty Images

Potrivit The New York Times, cei mai înalți candidați la președinție, din SUA, au câștigat alegerile de două ori consecutiv. 

S-a văzut foarte clar că senatorul Marco Rubio și președintele Rusiei, Vladamir Putin, poartă pantofi cu toc înalt. Au existat o serie de speculații că premierul canadian Justin Trudeau a purtat pantofi cu toc la întâlnirea de la Casa Alb, pentru a nu lăsa impresia că este mai scund decât Donald Trump. 


    Președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o vizită oficială în Chinafoto:Getty Images
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o vizită oficială în Chinafoto:Getty Images

Spre exemplu, liderul de la Kremlin a angajat numai bodyguarzi care erau mai scunzi decât el, pentru a lăsa impresia că Vladimir Putin este un bărbat înalt. În realitate, președintele Rusiei măsoară doar 1,69. Un insider de la Kremlin afirma, anul trecut, pentru presa britanică, faptul că există o regulă de protocol foarte strictă: nimeni nu trebuie, în pozele oficiale, să pară că este mai înalt decât Vladimir Putin. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net