De ce tremură Angela Merkel? Posibile cauze care-i dau această stare cancelarului german

Ultima actualizare:

    Angela Merkel, în timp ce tremura a doua oarăFoto: Epa-Efe
Angela Merkel, în timp ce tremura a doua oarăFoto: Epa-Efe

Pentru a doua oară în zece zile, Angela Merkel (64 de ani), cancelarul Germaniei, a fost văzută tremurând la un eveniment public şi toată lumea se întreabă de ce tremură. Ziarul britanic “Daily Mail” a oferit” mai multe ipoteze asupra cauzelor care fac ca politiciana să fi avut aceste probleme.

Miercuri, la Berlin, în timp ce se afla lângă preşedintele Frank-Walter Steinmeier, Angela Merkel a fost văzută tremurând a doua oară şi oamenii de pe toată planeta se întreabă de acum cu insistenţă de ce tremură. Prima oară a fost văzută tremurând la 18 iunie în timpul vizitei preşedintelui Ucrainei, Volodîmîr Zelenski. Ea a spus atunci că a a avut nevoie de câteva pahare de apă ca să-i treacă.

După ce a tremurat a doua oară, purtătorul de cuvânt al cancelarului german a spus că a fost doar o problemă psihică, ea ajungând să tremure intens tocmai pentru că încerca să-şi oprească tremuratul. Acesta a mai spus că Merkel e foarte sănătoasă şi a ajuns cu bine la summitul G20 din Japonia. Acolo nu a mai tremurat şi a dat mâna cu cei prezenţi fără nici o problemă.

angela-merkel-este-bolnava-cancelarul-tremurat-necontrolat-la-intalnirea-cu-presedintele

angela-merkel-ingrijoreaza-din-nou-avut-o-noua-criza-de-tremurat-incontrolabil-la-o

Care ar putea să fie cauzele tremurăturilor

Ziarul britanic “Daily Mail” nu a luat în seamă explicaţiile purtătorului de cuvânt german şi a făcut o listă cu posibilele cauze ale tremurăturilor. Prima din cauze ar putea să fie o tiroidă hiperactivă. Dr Sarah Brewer zice că tremurăturile pot să fie într-adevăr cauzate de o tiroidă hiperactivă şi acest lucru se petrece de 10 ori mai mult la femei decât la bărbaţi. Tremurăturile mai pot să fie efecte secundare ale unor medicamente. 17 medicamente, antibiotice şi antidepresive, dar şi cafeina, alcoolul şi nicotina pot cauza tremurături. Tremurăturile necontrolabile pot fi şi un semn al tensiunii arteriale scăzute, o serioasă complicaţie care apare la pacienţii diabetic. Tremurăturile mai pot să fie cauzate de febră, frică, stres sau boli neurologice, care afectează 4% din oamenii de peste 40 de ani din Marea Britanie, dar nu se ştie dacă acest lucru se întâmplă şi în Germania. Tremurăturile mai pot proveni de la infecţii, când creşte temperatura corpului pentru a “ucide” un virus sau o bacteria care l-a invadat. Cea mai gravă ipoteză ar fi ca tremurăturile să fie de la boala lui Parkinson, dar profesorul Ley Sander, de la Universitatea din Londra, spune că tremurăturile pe care le-a văzut la Merkel nu sunt clar un semn de Parkinson. Dr Paul Jarman zice însă că tremurăturile nu sunt nici de la dezhidratare, aşa cum a pretins prima oară cancelarul german. Chiar şi după aceste explicaţii nimeni nu poate spune cu certitudine de ce tremură Angela Merkel.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net