De ce a vrut George H.W. Bush ca Donald Trump să fie prezent la funeraliile lui

Ultima actualizare:
Donald Trump i-a salutat doar pe soții Barack și Michelle Obama
Donald Trump i-a salutat doar pe soții Barack și Michelle Obama

Funeraliile fostului președinte american George H.W. Bush au prilejuit un moment rar de unitate și armistițiu pe termen scurt între foștii șefi de stat americani și conflictualul Donald Trump. A fost dorința lui Bush Senior ca Trump să fie prezent la ceremonii, punând astfel instituția prezidențială deasupra animozităților personale.

Moartea lui George Bush Senior i-a adus împreună pe Donald Trump și pe foștii președinți americani Barack Obama, Bill Clinton, Jimmy Carter și George Bush Jr. A fost un moment nesperat, în condițiile în care climatul politic american este dominat de discuții furtunoase, atitudini critice și replici sarcastice.

Mai mult, în 2016, Bush Senior a recunoscut public că nu l-a votat pe reprezentantul republicanilor, Donald Trump, iar acesta din urmă a folosit un ton dur la adresa fiilor fostului președinte, George W. Bush și fostul său rival la alegerile primare republicane, Jeb Bush.

Donald Trump, alături de foștii președinți americani, la funeraliile lui Bush Senior

Și totuși, pentru ultimul act al trecerii sale prin această lume, Bush Senior a cerut expres ca actualul președinte al SUA să fie prezent, reușind ceea ce nimeni nu mai spera să se mai întâmple în mandatul lui Trump. Ultimii șefi de stat s-au aflat în același timp sub același acoperiș, fără să se acuze reciproc. S-a întâmplat miercuri, în timpul ceremoniei religioase de la Catedrala Națională din Washington.

Donald Trump, alături de ultimii președinți americani la funeraliile lui George Bush Senior
Donald Trump, alături de ultimii președinți americani la funeraliile lui George Bush Senior

Donald și Melania Trump au stat alături de Barack și Michelle Obama, pe care i-au și salutat, de altfel, fără foarte mult entuziasm, e drept, la venire. Predecesorii lui Obama la Casa Albă s-au întreținut cu soții Bill și Hilary Clinton și cu fostul președinte Jimmy Carter și soția acestuia, Rosalynn. Diferența de atitudine a fost surprinsă de fotografii prezenți la ceremonie.


    Donald Trump i-a salutat doar pe soții Barack și Michelle Obamafoto: Getty Images
Donald Trump i-a salutat doar pe soții Barack și Michelle Obamafoto: Getty Images

Donald Trump a fost admirat de comentatorii de peste Ocean pentru atitudinea sa din momentul în care a fost anunțat decesul lui Bush Senior, la vârsta de 94 de ani. Sâmbătă, președintele american a anulat o conferință de presă la Summit-ul G20 din Argentina și a trimis în Texas una din aeronavele folosite de Air Force One pentru a aduce la Washington sicriul cu trupul lui Bush Senior.

”Vom ține trei zile de doliu, trei zile în care vom celebra viața acestui om cu adevărat mare. Merită asta. Chiar merită. A fost o persoană cu adevărat specială”, a declarat Trump la vremea respectivă, în Argentina.

Bush Senior, înmormântat în Texas, alături de soția sa

După ceremonia religioasă din Catedrala Națională din Washington, sicriul cu trupul lui George H.W. Bush a fost dus în statul natal al acestuia, Texas. Cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite va fi înmormântat alături de soția sa joi, în cadrul unei ceremonii private.

Citiți și:

Nu pleacă de lângă sicriul lui George Bush

Barbara Bush a murit! 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre fosta Primă Doamnă a SUA

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net