Mărturia cutremurătoare a unei călugărițe despre atentatul din Normandia

Ultima actualizare:

    O călugăriță care a reușit să scape a declarat că teroriștii îi urau pe creștiniFoto AP
O călugăriță care a reușit să scape a declarat că teroriștii îi urau pe creștiniFoto AP

Unul dintre teroriștii care au atacat o biserică din Normandia, Franța, era cunoscut de polițiști și se afla pe lista celor care ar putea amenința siguranța cetățenilor. În ciuda suspiciunilor, acesta a fost lăsat liber, dându-i astfel ocazia de a comite un atentat.

Adel Kermiche (19 ani) este unul dintre atacatorii care a ucis pe unul dintre preoți. După cum relatează DailyMail.co.uk, Kermiche purta la gleznă un dispozitiv de monitorizare pentru a-l împiedica să părăsească Franța fiind suspectat de legături cu gruparea teroristă Stat Islmic. 

În aceste condiții, Kermiche era liber să umble unde dorește în oraș în intervalul orar 8.30 a.m. - 12.30 p.m.. El a comis insă crima între orele 9.00 și 11.00. Amândoi atacatorii au fost împușcați mortal de polițiști după ce au ieșit din biserică și au strigat "Allahu Akbar", dar nu înainte de a lăsa în urmă o călugăriță grav rănită. 

Adel Kermiche, unul dintre teroriștii care l-au ucis pe Părintele Hamel chiar în biserica în care obișnuia să predice
Adel Kermiche, unul dintre teroriștii care l-au ucis pe Părintele Hamel chiar în biserica în care obișnuia să predice

O altă slujitoare a bisericii, Sora Danielle, care a reușit să scape, a făcut următoarele declarații despre teroriști: "Mi-au spus, «Voi creștinii ne ucideți». L-au forțat (pe preotul omorât) s- îngenuncheze în fața lor. A vrut să se apere și atunci a început tragedia. S-au înregistrat și au făcut un fel de predică în limba arabă în jurul altarului. a fost îngrozitor." 

Președintele francez Francois Hollande, care a vizitat locul tragediei, a afirmat că de acum țara este în război după ce ISIS a revendicat atacul. 

Kermichea făcut de două ori închisoare - atât în Franța, cât și în Elveția. Acum, el locuia alături de părinții săi în orașul Sain-Etienne-du-Rouvray. Procurorul Francois Molins a declarat că în timpul atacului, cei doi teroriști purtau centuri xu explozibili false, arme de foc false și trei cuțite. 

De asemenea, Kermiche se pare că era prieten cu Maxime Hauchard, un jihadist de origine franceză care a apărut fără mască în mai multe materiale video în care arată exicuția ostaticilor americani și sirieni. Acum se ridică ipoteze potrivit cărora, Kermiche ar fi fost inspirat de acest jihadist în atacul comis marți, 26 iulie. 

Adel Kermiche era urmărit de poliție printr-un dispozitiv de supraveghere la gleznă; nu avea voie să părăsească țara
Adel Kermiche era urmărit de poliție printr-un dispozitiv de supraveghere la gleznă; nu avea voie să părăsească țara

Cazul lui Kermiche a fost problematic încă dinainte de a deveni major. El a fost plasat sub custodia părinților, dar când a împlinit 18 ani, chiar de ziua sa, a încercat să se întoarcă în Orientul Mijlociu folosind un buletin fals, aparținând unui vâr de-al său. Însoțit de doi prieteni din copilărie, Kermiche a reușit sâ ajungă în Elveția, iar de acolo au luat un avion către Turcia, sperând că de acolo vor putea trece granița către Siria. Însă polițiștii turci i-au arestat și i-au trimis înapoi în Elveția, iar de acolo, înapoi în Franța. După ce a îspășit mai puțin de un an dintr-o sentință de doi ani și jumătate de închisoare, a fost eliberat pe 22 martie anul acesta. Condițiile impuse au fost să poarte în permanență dispozitivul de urmărire la gleznă pentru a fi siguri că nu fuge iar din țară, dar putea să umble liber oriunde dorea în intervalul orar mai sus menționat. Se pare că acest lucru nu l-a împiedicat să comită un atentat chiar pe teritoriul Franței.

Părintele Hamel, în vârstă de 85 de ani a fost ucis chiar în biserica în care predica. Biserica Catolică a condamnat această crimă și l-a declarat drept un act terorist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net