Declarația-șoc a unui președinte european despre refugiații musulmani

Ultima actualizare:
Președintele Cehiei Milos Zeman (71 de ani)
Președintele Cehiei Milos Zeman (71 de ani)

”Practic e imposibil ca musulmanii să se integreze în țările din vestul Europei”, a declarat președintele Cehiei, într-un interviu pentru presa locală. Milos Zeman (71 de ani) a dat vina, de asemenea, pe cultura musulmană pentru agresiunile sexuale din noaptea de Anul Nou, de la Köln.

Nu e prima dată când președintele Cehiei are o atitudine critică față de valul de imigranți înregistrat la sfârșitul anului trecut în Europa. Zeman i-a mai acuzat înainte de această intervenție pe imigranții cu ”iPhone” că își exploatează copiii pentru a obține azil în țările din Uniunea Europeană.”Experiența statelor vest-europene, cu ghetourile și cu localitățile lor izolate, arată că integrarea comunităților musulmae este, practic, imposibilă”, a declarat Milos Zeman duminică, 17 ianuarie, într-un interviu televizat, citat de The Daily Mail.


    Președintele Cehiei Milos Zeman (71 de ani)foto: AP
Președintele Cehiei Milos Zeman (71 de ani)foto: AP

”Să-și practice cutura în țările lor și să nu o aducă în Europa! Altfel, o să se întâmple ca la Köln”, a adăugat Zeman, făcând referire la agresiunile sexuale petrecute în noaptea de Anul Nou în orașul german, când peste 500 de femei au fost atacate de persoane care solicitaseră azil în 2015.

"Integrarea este posibilă în cazul unor culturi similare ", a mai spus președintele ceh, subliniind că unele comunități ne-musulmane, precum cea ucraineană sau cea vietnameză, s-au putut integra în societatea cehă.

La sfârșitul anului trecut, Zeman a descris sosirea refugiaților sirieni în Europa ca pe o ”invazie organizată”, sfătuindu-I pe tinerii din Irak și Siria să pună mâna pe arme și să lupte împotriva Organizației Teroriste Stat Islamic, în loc să dea bir cu fugiții.

Peste un milion de migranți au ajuns în Europa în 2015, cei mai mulți din Afganistan, Irak și Siria, conform statisticilor oferite de agenția pentru refugiați a Organizației Națiunilor Unite.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net