Declaraţie şocantă a unui avocat egiptean: "Violul este o datorie naţională"

Ultima actualizare:

    El este avocatul egiptean care a făcut afirmaţia revoltătoare Foto:arabnews.com
El este avocatul egiptean care a făcut afirmaţia revoltătoare Foto:arabnews.com

Declaraţia unui avocat din Egipt a stârnit reacţii negative în întreaga lume. Filmuleţul în care avocatul afirmă că femeile care se îmbracă provocator trebuie să fie violate şi merită acest lucru a fost făcut public, iar reacţiile revoltate ale reprezentantelor sexului feminin nu au întârziat să apară. Acum câteva săptămâni în urmă, un cleric saudit a făcut nişte afirmaţii asemănătoare, susţinând dezinvolt că o femeie care poartă parfum şi alege să se machieze este una adulteră, caracterizată de moravuri îndoilenice.

Un avocat a declarat în cadrul unei emisiuni TV că violarea femeilor îmbrăcate provocator este „o datorie națională”. Afirmațiile au fost făcute în contextul unei dezbateri despre viol și hărțuire sexuală. Ați accepta ca o fată să meargă pe stradă și să-și arate jumătate de coapsă? O fată care merge așa... agresarea ei este o datorie patriotică și violarea ei este o datorie națională”, a spus un avocat din Egipt, Nabih al-Wahsh, arată Euronews.

Afirmaţia sa a stârnit furie în întreaga ţară, iar Consiliul Naţional pentru Femei din Egipt doreşte să îl dea în judecată. Consiliul a îndemnat presa să nu acorde spaţiu de emisiue personajelor controversate, cunoscute pentru orientările care susţin violenţa fie fizică sau verbală împotriva femeilor. 

Numeroşi clerici din Arabia Saudită împrtăşesc viziuni înguste privind capacitatea femeilor de a lua decizii sau de a conduce. Mulţi au contestat decizia legată de accesul la permisul de conducere, considerând că "femeia are jumătate de creier, ba chiar un sfert atunci când merge la cumpărături". Din păcate, în Arabia Saudită sunt mulţi bărbaţi care sunt de aceeaşi părere şi care consideră că o femeie nu se poate bucura de aceleaşi drepturi pe care le are un bărbat. Regimul saudit este unul strict şi prevede o multitudine de reglementări revoltătoare privind comportamentul pe care o femeie trebui să îl adopte în societate. Le interzice în continuare femeilor să iasă singure pe stradă, să interacţioneze cu bărbaţi care nu le sunt rude, să probeze haine în magazine şi să îşi arate frumuseţea prin machiaj şi vestimentaţie.


    Femeile saudite au fost revoltate de mesajul clericuluiFoto: arabnews.com
Femeile saudite au fost revoltate de mesajul clericuluiFoto: arabnews.com

Un cleric saudit a stârnit un val de reacţii negative după ce a susţinut în mod public că femeile sunt responsaibile pentru faptul că sunt violate şi hărţuite. Declaraţia sa a fost combătută cu argumente solide în mediul online chiar de locuitoarele Arabiei Saudite. Ahmed Bin Saad Al Qarni şi-a început pledoria cu un videoclip în care  apare o femeie „provocând” un bărbat, cu subtitrarea: „Dacă o violează, va veni acasă plângându-și demnitatea”, apoi a adăugat că o „femeie care  iese din casă cu machiaj și parfum este o adulteră”. Afirmaţiile incredibile nu se limitează aici, căci clericul a fost hotărât să îţi demonstreze ignoranţa până la capăt. „Jur pe Dumnezeu, că femeile sunt cauza hărțuirii și adulterului. Uitați-vă la femeia din acest film, ea este cea care l-a oprit pe omul care conduce vehiculul și ea este cea care a intrat în mașină cu el”, a spus clericul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net