Dezastru în Brazilia! 300 de persoane date dispărute după ruperea unui baraj minier

Ultima actualizare:

    Circa 300 de persoane date dispărute în Brazilia, după ruperea unui baraj minierFoto: Getty
Circa 300 de persoane date dispărute în Brazilia, după ruperea unui baraj minierFoto: Getty

Aproximativ 200 de persoane au fost date dispărute încă de vineri, 25 ianuarie, în urma ruperii unui baraj minier în statul brazilian Minas Gerais, au anunţat atoritățile locale prin intermediul unui comunicat.

UPDATE: Cel puțin nouă persoane au murit, iar alte aproape 300 au fost date dispărute, după ce un barajul minierului Vale s-a rupt, în statul Minas Gerais din sud-estul Braziliei. Sute de pompieri au fost mobilizați sâmbătă, 26 ianuarie, pentru a-i găsi pe oamenii dați dispăruți.

Știrea inițială

Un adevărat val de noroi s-a scurs prin barajul gigantului minier Vale, iar un responsabil al pompierilor a vorbit despre „mai mulţi morţi” plecând de la mărturiile localnicilor, fără a prezenta, însă, un bilanţ precis.

Sute de brazilieni dispăruți, în urma ruperii barajului minier Vale

În 2015, ruperea unui baraj de deşeuri miniere a provocat 19 morţi în Mariana, o altă localitate din statul Minas Gerais, o tragedie considerată cel mai grav dezastru de mediu din istoria Braziliei.

Barajul, care s-a rupt vineri, 25 ianuarie, aparţine gigantului minier Vale, care a confirmat incidentul printr-un comunicat şi a afirmat că „prioritatea totală este de a apăra viaţa angajaţilor şi a locuitorilor”, potrivit Digi 24. Circa 200 de persoane au fost date dispărute în urma incidentului, aceștia fiind, cel mai probabil, înghițiți de valul de noroi care se deplasa rapid. Momentan nu au fost găsiți supraviețuitori. Majoritatea celor dispăruți sunt muncitorii care lucrau la mină.

În imaginile surprinse din aer poate fi observat un torent de noroi care acoperă suprafeţe imense de vegetaţie, păduri și drumuri, sau părți considerabile de soșea, noroiul scurgându-se cu rapiditate și acaparând totul din jur.

Televiziunile din Brazilia au difuza, de asemenea, imagini surprinse din elicopter, care arată locuinţe parţial distruse, iar unele înghiţite pe jumătate de noroi. Municipalitatea din Brumadinho a difuzat pe reţelele sociale un comunicat în care îi cere populaţiei să se îndepărteze de albia răului Paraopeba.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net