Diana, "prinţesa inimilor", ar fi împlinit miercuri 54 de ani FOTO

Ultima actualizare:

    Diana, care a murit în urmă cu 18 ani, ar fi împlinit 54 de ani pe 1 iulieFoto: Getty
Diana, care a murit în urmă cu 18 ani, ar fi împlinit 54 de ani pe 1 iulieFoto: Getty

Lady Diana, una dintre cele mai îndrăgite figuri ale Casei Regale Britanice, ar fi împlinit miercuri (1 iulie) 54 de ani. Cunoscută drept "Prinţesa Inimilor", Diana a murit la 36 de ani într-un tragic accident în Paris, dar a rămas în memoria oamenilor pentru actele ei de caritate şi dorinţa de a se apropia de cei nevoiaşi.

Diana s-a născut pe 1 iulie 1961, în Norfolk. Tatăl ei, Edward John Spencer, a fost numit Duce în 1975, iar de atunci, i s-a spus Lady Diana. L-a cunoscut pe Prinţul Charles doi ani mai târziu, dar a început o relaţie cu el de abia în 1980. La scrut timp, în februarie 1981, Charles a cerut-o de soţie şi i-a dăruit un inel din safir albastru, care, peste ani, va deveni inelul de logodnă al lui Kate Middleton.

În vârstă de 22 de ani, Diana a devenit Prinţesă a Tării Galilor în 1981, când ea şi Prinţul Charles s-au căsătorit sub ochii întregii plante, în cadrul unei ceremonii considerate a fi una de poveste. Din clipa în care ea şi noul ei soţ au ieşit la balconul Palatului Buckingham pentru a întâmpina poporul britanic, Diana a cucerit inimile publicului. 

Imagini de colecţie cu Lady Diana de-a lungul vieţii sale

Din nefericire, mariajul lor s-a destrămat rapid, iar în 1992, despărţirea lor a fost anunţată de Prim Ministrul John Mayor în cadrul unei şedinţa a Parlamentului. 

Cunoscută pentru stilul ei, rafinament şi eleganţă, Diana a fost numită "prinţesa inimilor" pentru că s-a implicat enorm în activităţi de caritate. Ea a luptat împotriva SIDA, a cancerului şi a leprei şi nu s-a ferit să fie mereu alături de oameni de rând. Mai mult, ea a militat împotriva minelor de război şi a demarat campanii pentru ajutorarea oamenilor fără adăpost. 

Moartea Dianei a şocat o lume întreagă. În noaptea de 31 august 1997, maşina în care se aflau ea şi Dodi Fayed, iubitul ei de atunci, s-a izbit de un perete al pasajului Pont d l'Alma din Paris. Milioane de oameni din jurul lumii au urmărit îndureraţi funeraliile prinţesei, care a murit la doar 36 de ani. 

În 1999, revista Time a numit-o printre cei mai influenţi oameni din lume, iar BBC a numit-o, în 2002, pe lista celor mai importante personalităţi britanice. Fii ei, William şi Harry, în duc numele mai departe, prin numeroase acţiuni de caritate. Mai mult, William i-a dat numele fiicei lui, Charlotte Elizabeth Diana, în memoria mamei sale. 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net