ISIS plănuia un atac devastator în 1 decembrie, în Paris, unul dintre orașele cele mai aglomerate din lume și unul dintre cele mai zguduite de terorism.


Din fericire, planurile au fost dejucate, căci altfel am fi avut de-a face cu una dintre cele mai negre zile din istorie. Printre țintele Grupului Islamic se numără Disneyland, Târgul de Crăziun de pe Champs-Elysees, o secție de poliție, o stație de metrou și câteva cafenele din centrul capitalei Franței.

Șapte suspecți au fost arestați după un raid al poliției în Strasbourg și Marsilia, după o investigație care a durat opt luni. Doi dintre cei prinși au fost, însă, eliberați. Teroriștii cercetaseră și se informaseră bine cu privire la țintele pe care le vizau. Patru arme și un material scris cu propaganda jihadistă au fost găsite în posesia suspecților, notează Daily Mail.

Franța încă se află sub stare de urgență chiar și la un an de la atacurile teroriste care au dus la moartea a 130 de persoane. Atunci, sala de concerte Bataclan, Stade de France și câteva cafenele șli restaurante din estul Parisului au fost țintele ISIS.

 
 
Loading...