Disperarea primarilor italieni față de cei care încalcă și acum carantina: «La ce dracu' vă trebuie frizer? Sicriul o să fie închis!»

Ultima actualizare:

    Primarii din Italia sunt exasperați de cetățenii care nu respectă restricțiile de carantinăFoto: captură video
Primarii din Italia sunt exasperați de cetățenii care nu respectă restricțiile de carantinăFoto: captură video

Disperarea primarilor italieni a atins cote maxime! În pofida faptului că Italia a ajuns la bilanțul dramatic de 5.476 de decese, oamenii continuă să ignore regulile de carantine impuse de autorități. Fiind cea mai afectată țară europeană de pandemia de coronavirus, guvernul le-a spus cetățenilor să iasă doar pentru urgențe, însă ei caută orice scuză să iasă afară.

Cei mai mulți se folosesc de pretextul că trebuie să scoată câinele afară, alții se duc la cumpărături în fiecare zi, deși autoritățile i-au îndemnat să se aprovizioneze la minimum 10 zile. Astfel, prin intermediul rețelelor sociale, primarii italieni și-au transmis exasperarea, în speranța că oamenii vor înțelege cât de gravă este situația în care se află. Un videoclip cu o compilație de mesaje ale edililor din Italia s-a viralizat pe Facebook.

"Unde dracului vă tot duceți cu toții?"

"Unde dracului vă tot duceți? Voi și câinii voștri care par că au probleme cu prostata?", i-a întrebat pe italieni primarul din Bari, Antonio Decaro. La rândul său, președintele regiunii Campania i-a anunțat calm pe italieni: "Am auzit că unii dintre voi vor să organizeze petreceri de absolvire. Bine, o să trimitem Carabinierii peste voi, cu aruncătorul de flăcări după ei".

„Mâine vă prind! Mâine, nu anul viitor Mâine! Eu sunt primarul acestui oraș și nu te plimbi tu cum ai chef aici! Nu vă pot interzice să ieșiți din casă? Bine! Vă interzic să mai pășiți pe spațiul public!" a țipat și Cateno De Luca, primarul din Messina, într-un videoclip devenit viral pe rețelele sociale.

Poate cel mai nervos dintre toți, primarul din Lucera, Antonio Tutolo, îi întreabă disperat pe oameni de ce vor să se tundă în această perioadă: "De ce chemați frizer acasă? La ce p...mea vă trebuie frizer acasă? Nu ați înțeles că sicriul o să fie închis? Nu o să vă vadă nimeni freza în sicriu".

Enervat la culme, primarul din Gualdo Tadino a ieșit să se certe cu cetățenii pe stradă: "Duceți-vă acasă! Jucați-vă pe playstation. Eu sunt primarul acestui oraș și te oblig să respecți decretul. Trebuie să stțai acasă. Cum să vă spun să vă fac să înțelegeți? Nu puteți sta pe străzi! Acasă!"

Giuseppe Falcomata, primarul din Reggio Calabria, a povestit pe Facebook cum a întâlnit pe stradă un cetățean care trăgea după el un câine vizibil obozit: „Am întâlnit un concetățean care foarte liniștit se plimba pe stradă însoțit de un câine vizibil ostenit. L-am oprit și i-am zis: ăsta nu e un film, tu nu ești Will Smith în ”I’m Legend”, du-te acasă.”

Mesajul dur al unui alt primar din Italia: "Noi suntem stresați? Stresați erau bunicii noștri care mergeau la război!"

Un alt mesaj care s-a viralizat zilele acestea a fost cel al lui Gianfilippo Bancheri, care și-a ieșit efectiv din fire, încercând să le explice italienilor că nu au voie să iasă din casă.

„Mulți dintre voi ați făcut pancarte pe care ați scris "Totul va fi bine", ați postat pe Facebook mesaje asemănătoare, dar eu aș vrea să înțeleg cum va fi totul bine?

Cum va fi totul bine dacă noi continuăm să ieșim în fiecare zi la cumpărături, când cumpărăturile ar trebui făcute o dată la 10 zile?

Cum va fi totul bine dacă mulți dintre voi ies ca să-și ia țigări în fiecare zi? Ok, ai acest viciu, cumperi mai multe pachete și le ții acasă, nu ieși zilnic să-ți iei țigări! Cum va fi totul bine dacă lumea se duce zilnic la benzinărie? La ce-ți trebuie benzină dacă trebuie să stai în casă?

Cum o să fie totul bine dacă unii mă întreabă dacă pot să se tundă acasă, adică să cheme frizerul acasă. Dar la ce-ți trebuie frizura aranjată în momentele astea? Ajutați-mă să înțeleg!

Cum va fi totul bine dacă mulți mă întreabă acum dacă pot alerga pe-afară, pentru că sunt "stresați". Oameni buni, eu alerg de vreo 20 de ani și aici la Delia suntem cu totul 20 de persoane care alergăm. Acum i-a apucat pe toți alergatul la Delia? Toți vor să alerge?

Dar unde vă duceți să alergați, când ultima oară ați alergat în școala primară? Ce v-a apucat? Vreți să fiți serioși? Mă sună diverși ca să mă întrebe dacă pot merge la Canicatti la cumpărături. Nu te poți duce la Canicatti, faci cumpărăturile la Delia! Doar dacă ai vreo urgență, un medicament care îți poate salva viața, un aliment pentru o intoleranță. Unde te duci?

Trebuie să le mulțumim miilor de medici, asistenți, paramedici, forțe de ordine, pompieri, voluntari, primari, tuturor celor care stăm în tranșee, pe străzi, pentru a vă proteja pe voi cei mulți cărora nu vă pasă. Primarul din Niscemi zicea că vă doare undeva și este adevărat. "Suntem stresați... să stăm acasă, asta ne stresează" cu internet, telefon, televizor, mâncare, PlayStation, suntem stresați? Stresați erau bunicii noștri care mergeau la război! Nu cei care rămâneau acasă! Și pentru ce cântăm Azzurro, Azzurro de la balcoane, dacă pe urmă iesim la cumpărături zilnic? Unde e logica? Respectul față de noi și față de ceilalți? Ne potolim sau nu?”, i-a întrebat pe italieni primarul din Delia, citat de Digi24.

Guvernul italian a impus restricții mai dure

Primul ministru Giuseppe Conte a anunţat sâmbătă seară (21 martie) că va bloca toată activităţile de afaceri neesenţiale, după ce măsurile anterioare nu au reuşit să împiedice răspândirea coronavirusului. Detaliile complete ale deciziei lui Conte nu au fost încă publicate oficial, însă, anticipând noua restricţie, ministerele de Interne şi Sănătate au spus că oamenii trebuie să rămână acolo unde se află, cu excepţia cazurilor urgente de afaceri sau de sănătate care îi obligă să se deplaseze în alte oraşe sau regiuni, conform news.ro.

Citește și

De ce bilanțul negru din Italia continuă să crească, deși țara se află în carantină totală. Explicația îngrijorătoare

În Italia mor aproape 800 de oameni zilnic. Vreţi să ajungem şi noi aşa? Respectaţi regulile!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net