Distanţa dintre Iad şi Rai e de 4.090 km

Ultima actualizare:

    Iată incredibila călătorie de 26 de zile a irakienilor Ahmad, Alia şi a bebeluşului Adam din Baghdad până în MünchenFotografii: AFP/AP
Iată incredibila călătorie de 26 de zile a irakienilor Ahmad, Alia şi a bebeluşului Adam din Baghdad până în MünchenFotografii: AFP/AP

Au reuşit! Au fugit de ploaia de gloanţe a jihadiştilor din Statul Islamic, au înfruntat moartea pe mare, au fost bătuţi de jandarmi şi au dormit sub cerul liber. Toate astea pentru că au sperat că într-o bună zi or să fie liberi.

„Când Moartea te aşteaptă cu braţele deschise chiar la tine acasă, nu există alegere. Fugi! Nu te mai gândeşti la pericolele de pe drum. Fugi şi nu te mai uiţi înapoi”, a declarat pentru AFP, irakianul Ahmad (27 de ani).

Şi-a luat soţia, pe Alia (26 de ani), şi pe bebe Adam, care abia împlinise patru luni, şi a fugit în lume. Au trecut graniţa în Turcia pentru că în Siria se dădeau lupte sângeroase.

Au mers doar noaptea şi se rugau în gând ca Adam să nu se trezească şi să plângă pentru că teroriştii i-ar fi ucis pe loc. Au fost jefuiţi de călăuzele din Turcia şi au pierdut noţiunea timpului. Ştiau că au părăsit Baghdadul la 8 august, dar zilele începeau să semene între ele din cauza fricii care îi cuprinsese.

Au sărutat pământul când au ajuns în Grecia şi când au trecut în Macedoania au aflat că era 29 august. Trecuse o veşnicie. Grănicerii au tras focuri de avertisment în aer. Pentru o clipă au crezut că încă mai sunt acasă. În Serbia au fost bătuţi de jandarmi. La fel au păţit şi când au ajuns în Ungaria. La Budapesta au aflat că maghiarii nu îi vor şi atunci s-au hotărât: trebuie să ajungă în Germania.

Au prins un autocar spre Austria şi aici s-a produs miracolul. Unui bărbat i s-a făcut milă de Alia care era cu Adam în braţe pe marginea trotuarului şi i-a dus la gară. Le-a dat bani de bilete.

La 3 septembrie coborau în gara din München. Mâncau prima masă caldă şi poliţiştii le zâmbeau. Pentru prima oară în viaţa lor erau liberi!

Călătorie Baghdad-MÜnchen: durată - 26 de zile, distanţă - 4.090 km
Călătorie Baghdad-MÜnchen: durată - 26 de zile, distanţă - 4.090 km

De la începutul anului 2010 şi până în prezent în Europa au ajuns 400.000 de imigranţi, iar în 2016 autorităţile europene estimează că vor mai ajunge 450.000 de refugiaţi. UE a distribuit refugiaţii între statele europene, România urmând să primească 4.646 în 2015 şi până în 2016 aproape 6.200 de imigranţi, majoritatea din Siria. În timpul migraţiei în 2014 au murit 3.500 de refugiaţi, iar în 2015, 2.750 de oameni.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net