Doi bărbați au fost reținuți pentru tentativa de asasinare a președintelui Franței, Emmanuel Macron

Ultima actualizare:
Noi proteste la Paris
Noi proteste la Paris

Doi indivizi au fost reținuți în localitatea Moselle şi plasaţi în detenţie preventivă, fiind suspectați de implicare într-un plan de asasinare a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

Doi bărbați au fost arestați preventiv pentru tentativa de asasinare a președintelui francez Emmanuel Macron. Cei doi indivizi, în vârstă de 30 şi 45 de ani, au fost reţinuţi în localitatea Moselle şi plasaţi în detenţie preventivă.

Indivizii sunt suspectaţi de implicare într-un plan care prevedea asasinarea preşedintelui Emmanuel Macron în noiembrie 2018. Alţi patru simpatizanţi de extremă-dreapta sunt în detenţie preventivă pentru presupusa implicare în acest complot.

Reținerea celor doi bărbați vine la un un an după arestarea a patru persoane suspectate că au discutat despre un plan de atac asupra preşedintelui francez, potrivit AFP. Aceștia sunt suspectaţi că „au luat parte la reuniuni în cursul cărora au fost evocate planuri de acţiune violentă, în special împotriva preşedintelui Republicii”.

Implicarea lor a fost descoperită în cadrul investigaţiilor derulate timp de un an asupra unuia dintre protagoniştii afacerii, la domiciliul căruia au fost arestaţi mai mulţi suspecţi pe 6 noiembrie 2018. În acea zi, şase simpatizanţi ai extremei drepte radicale au fost arestați. În final, patru dintre ei au fost inculpaţi, iar ceilalţi doi sunt în continuare în arest preventiv.

Anchetatorii au decis să intervină după ce au aflat despre deplasarea lui pensionar francez, principalul suspect, la locul unde se afla președintele, care într-o conversaţie interceptată de poliţie a spus că intenţionează să-l atace pe şeful statului cu un cuţit de ceramică, nedetectabil la controalele de securitate. Şeful statului era atunci prezent în regiune în cadrul periplului său prilejuit de centenarul sfârşitului Primului Război Mondial. Cei doi noi suspecţi au fost prezentaţi vineri justiţiei antiteroriste, care răspunde de ancheta asupra acestui grup de extremă dreaptă. 

Noi violențe la comemorarea de un an a protesteleor „Vestelor Galbene”
Noi violențe la comemorarea de un an a protesteleor „Vestelor Galbene”

Noi violențe la Paris, la aniversarea unui an de la protestele „Vestelor Galbene”

Pe 17 noiembrie 2018, zeci de mii de oameni, mulți dintre ei purtând simbolicele veste galbene ale transportatorilor, au ieșit în stradă în Franța pentru a protesta față de creșterea prețului la carburanți. De atunci, timp de 52 de sâmbete consecutive, protestatarii au continuat să-și scandeze nemulțumirile, punându-se accentul chiar și pe demiterea peședintelui Macron. 


    Noi violențe la comemorarea de un an a protesteleor „Vestelor Galbene”Foto: Getty
Noi violențe la comemorarea de un an a protesteleor „Vestelor Galbene”Foto: Getty

Violențele de atunci au șocat Parisul, iar acum s-a comemorat un an de la incident. Autorităţile de la Paris au folosit gaze lacrimogene sâmbătă, 16 noiembrie, pentru a dispersa mulţimea de protestatari care au participat la manifestaţiile organizate cu ocazia aniversării de un an de la primele proteste al Vestelor Galbene. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene, iar 33 de persoane au fost arestate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net