VIDEO Doi morți și mai mulți răniți după un atac armat în Germania! Poliția a deschis o anchetă pentru terorism

Ultima actualizare:
Hartă Germania. Incidentul a avut loc în Halle
Hartă Germania. Incidentul a avut loc în Halle

Un bărbat înarmat cu o mitralieră a deschis focul faţa unei sinagogi și a unei shaormerii situate în orașul german Halle , atacul armat fiind soldat cu doi morți și mai mulți răniți. Forțele de ordine s-au mobilizat pentru găsirea agresorului, care se pare că ar fi avut și ajutoare.

Două persoane au fost ucise miercuri, 9 octombrie, în oraşul german Halle, după un atac armat care a avut loc în faţa unei sinagogi, situată în proximitatea unui cimitir evereiesc, unde a fost aruncată chiar și o grenadă, potrivit presei germane. Se pare că atacatorul a dorit să spargă ușile celor două clădiri pentru a intra înăuntru, unde se aflau la momentul respectiv circa 100 de persoane.

Un martor a declarat, de asemenea, că o altă persoană ar fi tras într-un magazin de kebab din Halle. După ce forțele de ordine s-au mobilizat pentru găsirea responsabililor, reprezentanții poliției au anunțat că au reținut o persoană, informează Reuters.

Unul dintre atacatori
Unul dintre atacatori

Pe lângă victimele ucise, există și multe persoane rănite. De asemenea, se pare că au fost auzite focuri de armă şi la Landsberg, o suburbie a orașului Halle, conform mirror.co.uk

Atacul a avut loc de „Yom Kippur”, cea mai sfântă zi a anului în iudaism, când evreii postesc mai mult de 24 de ore. Potrivit primelor informații, un bărbat a fost reținut, dar alți atacatori au reușit să fugă de la fața locului cu o mașină.

Poliția a anunțat incidentul pe Twitter. „S-au tras mai multe focuri de armă. Suspecții au fugit de la fața locului, cu un autoturism. În prezent, derulăm o cercetare la fața locului. Rugăm populația să nu iasă din casă”, au anunțat forțele de ordine pe rețeaua de socializare.


    Unul dintre atacatori Foto: Twitter
Unul dintre atacatori Foto: Twitter

Mai mulți anchetatori au început o investigație în acest sens, suspectându-se că ar fi vorba de un atac terorist. Tot din primele informații, se pare că victimele ucise ar fi un bărbat și o femeie. 

A shooting has been reported in Halle,Germany. At least 2 people have been killed and the situation is still active#Germany #Halle pic.twitter.com/qnudZSXqdK

— CNW (@ConflictsW) 9 octombrie 2019

— CNW (@ConflictsW) 9 octombrie 2019

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net