Donald Trump, acuzat de abuz de putere și obstrucționarea bunului mers al Congresului

Ultima actualizare:

    Preşedintele american Donald Trump a fost achitatfoto: Getty Images
Preşedintele american Donald Trump a fost achitatfoto: Getty Images

O nouă etapă în procesul de destituire a președintelui american. Democraţii americani au reţinut, marţi, 10 decembrie, două capete inculpare a lui Donald Trump, şi anume abuzul de putere şi obstrucţionarea bunului mers al Congresului, relatează AFP, citat de News.ro.

Donald Trump este acuzat de Camera Reprezenţilor, în primul rând pentru că s-a folosit de funcţia de preşedinte al republicii pentru a obţine beneficii personale, ignorând sau afectând, astfel, interesul naţional. Prin faptul că a solicitat de la omologul său ucrainean şi a pus presiune pe acesta pentru investigarea unuia dintre contracandidaţii săi, preşedintele Trump este acuzat de abuz de putere.

În ceea ce priveşte al doilea cap de acuzare, Trump e acuzat că s-a declarat pe sine „deasupra răspunderii funcţiei, deasupra poporului american şi deasupra puterii congresului. Punerea sub acuzare a preşedintelui este un instrument menit să protejeze ameninţările la adresa instituţiilor democratic”. Acuzatorii săi din Camera Reprezentanților spun despre Trump că se consideră deasupra legii.

Donald Trump a reacţionat, ca de obicei, pe Twitter, susținând că nu a făcut nimic greşit şi că punerea sa sub acuzare este „o nebunie”.

Ce șanse sunt ca Donald Trump să fie destituit de Senat

În cazul în care cele două capete de acuzare sunt adoptate în sesiune plenară, săptămâna viitoare, Donald Trump urmează să devină al treilea preşedinte din istoria Statelor Unite inculpat în Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată.

Însă este puţin probabil ca locatarul Casei Albe să fie destituit ulterior în Senat, întrucât Camera superioară a Congresului, însărcinată să-l judece în vederea unei desituiri, este controlată de republicani, care fac bloc în jurul şefului statului.

Citește și:

Ce-i asta? Cum i-a strâns Donald Trump mâna Reginei Elisabeta

Ce n-a văzut Parisul! Melania, tandră cu Donald Trump în public pentru prima oară

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net