Donald Trump ar fi încercat să „fure” vaccinul anticoronavirus?

Ultima actualizare:
La magazinele din întreagul stat s-au format cozi interminabile
La magazinele din întreagul stat s-au format cozi interminabile

Ziarul “Welt am Sonntag” a scris că preşedintele american Donald Trump ar fi căutat să obţină drepturi exclusive pentru un vaccin destinat COVID-19 care este dezvoltat de compania germană CureVac.

Raportul, în care sunt citate surse, arată că liderul de la Casa Albă ar fi oferit mari sume de bani oamenilor de ştiinţă germani care lucrează la acest vaccin. În plus, citează The Guardian, Guvernul german ar fi intervenit pentru ca Statele Unite să nu îl poată procura. Recent, Medicago, o companie biofarmaceutică cu sediul central în Quebec City, deţinută în proporţie de 40% de Philip Morris, a produs cu succes o Particulă de Tip Virus (Virus-Like Particle - VLP) a noului coronavirus, la numai 20 de zile după ce a obţinut gena SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, potrivit unui comunicat al acesteia.


    La magazinele din întreagul stat s-au format cozi interminabile Foto: Gettyimages
La magazinele din întreagul stat s-au format cozi interminabile Foto: Gettyimages

Producerea VLP este primul pas în dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, care va fi supus unui test pre-clinic pentru siguranţă şi eficacitate. După finalizatea testului, Medicago se aşteptă să discute cu agenţiile competente din domeniul sănătăţii pentru iniţierea, în vara anului 2020 (iulie-august), a testelor clinice pe oameni.

Scenariu negru pentru Statele Unite

După ce a anunţat că interzice deplasările în Statele Unite din 26 de ţări europene membre ale spaţiului Schengen, cu excepţia Marii Britanii, acum Trump a extins numărul, adăugând Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlanda, începând de luni. Casa Albă a adoptatat noi legi care vor ajuta la finanţarea pentru plata concediilor medicale, asigurărilor de şomaj şi testării gratuite. În acest moment în SUA sunt peste 50 de decese și mai mult de 2.400 de cazuri de îmbolnăvire.

Cel mai ”negru” scenariu pentru America ar fi 1,7 milioane de morți, iar 21 de milioane de oameni ar putea avea nevoie de spitalizare. În ultimele două zile, multe şcoli şi colegii au fost închise, evenimentele sportive oprite sau suspendate, teatrele au fost de asemenea închise, iar companiile le-au cerut angajaţilor să nu vină la birou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net