Donald Trump ia o nouă decizie controversată! SUA se retrag din OMS după 72 de ani

Ultima actualizare:

    Donald Trump a decis ca Statele Unite ale Americii să nu mai facă parte din Organizația Mondială a SănătățiiFoto Gettyimages
Donald Trump a decis ca Statele Unite ale Americii să nu mai facă parte din Organizația Mondială a SănătățiiFoto Gettyimages

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi că ”apar dovezi” privind răspândirea pe calea aerului a noului coronavirus, după ce un grup ce oameni de ştiinţă au cerut organizaţiei să îşi actualizeze recomandările referitoare la modul în care boala este transmisă între oameni. Marți, Statele Unite ale Americii au luat o decizie radicală, fără precedent! Administrația Trump a decis retragerea Statelor Unite ale Americii din cadrul OMS.

OMS a afirmat anterior că virusul care provoacă boala Covid-19 se răspândeşte în primul rând prin picăturile expulzate din nas şi gură de o persoană infectată, care cad rapid pe pământ.

Într-o scrisoare deschisă adresată OMS, publicată luni în jurnalul Clinical Infectious Diseases, 239 de cercetători din 32 de ţări au prezentat dovezi care arată că particule de virus care plutesc prin aer pot infecta oamenii care le respiră. Pentru că particulele mici expulzate pot pluti în aer, cercetătorii cer OMS să îşi actualizeze recomandările.

În timpul unei conferințe de presă susținută de OMS marţi, Benedetta Allegranzi, directorul tehnic al OMS pentru prevenirea şi controlul bolilor, a spus că apar dovezi referitoare la transmiterea pe calea aerului a coronavirusului, dar că această constatare nu este definitivă.

”Posibilitatea transmiterii pe calea aerului, în spaţii publice, mai ales în condiţii specifice, aglomeraţie, spaţii închise, locaţii slab ventilate, care au fost descrise, nu pot fi excluse. Cu toate acestea, trebuie strânse dovezi şi interpretate şi vom continua să sprijinim acest lucru”, a declarat Benedetta Allegranzi. 

Administrația lui Donald Trump retrage Statele Unite din Organizația Mondială a Sănătății 

Administrația Trump a notificat Congresul și Organizația Națiunilor Unite anunțând că urmează să se retragă din Organizația Mondială a Sănătății. Națiunile Unite au confirmat că au primit luni scrisoare de retragere a Statelor Unite ale Americii din cadrul OMS. 

Retragerea Statelor Unite din Organzația Mondială a Sănătății va intra în vigoare din 6 iulie 2021, la un an după notificarea oficială. S.U.A sunt membru fondator al OMS, în 1948, și cel mai mare contribuabil la bugetul organizației.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net