Donald Trump îşi recunoaşte înfrângerea și pleacă de la Casa Albă în cel mai rușinos mod posibil

Ultima actualizare:

    Donald Trump pleacă de la Casa Albă în cel mai rușinos mod posibil
Donald Trump pleacă de la Casa Albă în cel mai rușinos mod posibil

Donald Trump şi-a recunoscut, într-un final, înfrângerea, la câteva momente după ce Congresul Statelor Unite a certificat prin vot victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Donald Trump şi-a recunoscut înfrângerea  după ce Congresul Statelor Unite a certificat prin vot victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie. Asta se întâmplă la o zi după ce susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul și după săptămâni de negare şi acuzaţii de ”fraude” fără dovezi. Donald Trump asigură într-un comunicat transmis agenţiei americane de presă The Associated Press (AP) - că „va avea loc o tranziţie ordonată și pașnică” la 20 ianuarie, ziua învestirii lui Joe Biden. Însă lupta va ”continua”, anunţă miliardarul. 

CITEȘTE ȘI: Fotografii cu steagul României fluturat la protestele din America circulă pe internet și au devenit instant virale

Trump îşi recunoaşte înfrângerea, dar spune că va continua lupta

”Chiar dacă sunt în dezacord total cu rezultatul acestor alegeri, iar faptele îmi dau dreptate, va avea loc o tranziţie ordonată la 20 ianuarie”, anunţă locatarul Casei Albe. „Am spus întotdeauna că ne vom continua lupta pentru ca numai voturile legale să fie numărate. În pofida faptului că acest lucru înseamnă sfârşitul celui mai mare prim mandat din istoria prezidenţială, este doar începutul luptei noastre pentru a reda Americii măreţia sa”, adaugă Trump.

Membrii Congresului american, ale cărui lucrări au fost întrerupte miercuri de susţinători ai lui Trump, care au luat Capitoliul cu asalt, în incidente violente şi sângeroase, au certificat joi votul Colegiului Electoral şi l-au confirmat pe Joe Biden preşedinte.

CITEȘTE ȘI: Cine este „șamanul QAnon”, protestatarul cu căciulă de blană și coarne, imaginea simbol a sinistrului spectacol din Capitoliu

Donald Trump își recunoaște înfrângerea după ce patru persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma confruntărilor care au avut loc în fața sediului Capitoliului între susținătorii sau și forțele de ordine. Trump acceptă rezultatul alegerilor, dar spune că va continua lupta pentru „a reda Americii măreția sa”. Iată cum se sfârșește o eră de tristă amintire pentru mulți americani și cum renaște speranța.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net