Donald Trump părăsește Casa Albă, dar face o promisiune: „Ne vom întoarce, într-un fel sau altul”

Ultima actualizare:

    Donald Trump părăsește Casa Albă, dar promite că va reveniSursa foto: Getty Image
Donald Trump părăsește Casa Albă, dar promite că va reveniSursa foto: Getty Image

Donald Trump a plecat miercuri dimineață de la Casa Albă cu elicopterul prezidențial, Marine One, iar asta s-a întâmplat cu câteva ore înaintea ceremoniei de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al Americii. Trump se îndreaptă spre Florida și călătorește alături de Melania Trump la bordul Avionului US Air Force One. În ultimul său discurs, ținut la baza aeriană de la Andrews, el și-a anunțat susținătorii că se va întoarce într-o bună zi.

Donald Trump a părăsit miercuri dimineață Casa Albă, la bordul elicopterului prezidențial Marine One, însoțit de soția sa, Melania. Soții Trump au fost preluați apoi de la baza aeriană Andrews și călătoresc spre Florida, către reședința lor din Mar-a-Lago, la bordul Avionul US Air Force One. Acesta este ultimul său zbor în calitate de președinte al SUA. Avionul a decolat pe acordurile celebrei melodii „My Way” interpretate de Frank Sinatra, piesă care se auzea în difuzoarele instalate în aeroport. 

Donald și Melania Trump, pe aeroportul Andrews. Cei doi se îndreaptă către aeronava care îi transportă în Florida
Donald și Melania Trump, pe aeroportul Andrews. Cei doi se îndreaptă către aeronava care îi transportă în Florida

„Ne vom întoarce, într-un fel sau altul”, a spus Donald Trump susținătorilor săi, într-o declarație făcută la baza aeriană de la Andrews, înainte decolare. „Au fost patru ani extraordinari, ce am făcut noi a fost uimitor, după orice standarde: am întărit Armata SUA, am creat Forța Spațială a SUA. Am avut grijă de veterani, care au fost foarte prost tratați înainte, acum pot beneficia de îngrijiri medicale Am promovat cele mai mari reduceri de taxe din istoria SUA. Sper că nu vor crește taxele, dar dacă le vor crește, eu v-am avertizat”, a declarat Donald Trump. „Mă voi lupta mereu pentru voi, vă voi asculta și vă spun că viitorul acestei țări nu a fost niciodată mai bun. Viitoarea administrație are fundația să facă ceva extraordinar. Doresc succes și noroc noii administrații. „Lucrurile pe care le-am făcut au fost incredibile și vă spun doar la revedere, va mulțumesc și ne vom întoarce într-un fel sau altul. Vreau să îi mulțumesc vicepreședintelui Mike Pence. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor din Washington. Ne revedem curând!”, a spus Trump”, a spus el trist și abătut.

Trump a decis să nu participe la inaugurarea succesorului său la Casa Albă, încălcând astfel una dintre cele mai vechi tradiții ale republicii americane și transferului pașnic de putere.Este pentru prima oară în ultimii 151 de ani când un președinte refuză să participe la ceremonia de învestire a succesorului său. Ultima oară, un astfel de eveniment s-a petrecut în 1869, când președintele Andrew Johnson a refuzat să participe la învestirea succesorului său, Ulysses Grant.

Donald și Melania Trump, ultimul zbor ca președinte și Primă Doamnă a Americii
Donald și Melania Trump, ultimul zbor ca președinte și Primă Doamnă a Americii

În ultimele zile, Trump a fost furios și izolat la Casa Albă, conform unor declarații făcute de subalternii săi. CNN scria săptămâna trecută că persoanele care îl consiliază au decis să facă în așa fel încât să reducă cât de mult posibil aparițiile sale publice pentru a evita ca acesta să facă declarații nesăbuite cu privire la insurecția din 6 ianuarie.

De obicei, foștii președinți ai Americii părăsesc Casa Albă și Washington la bordul unui avion care nu se mai numește Air Force One, din simplul motiv că aceștia nu mai sunt șefi de stat, scrie CNN. În cazul lor, zborul se numește „misiune aeriană specială”. Barack Obama, de exemplu, a părăsit orașul într-un avion cunoscut oficial ca „Special Air Mission 44„ (Obama a fost al 44-lea președinte american). Însă, în cazul lui Trump lucrurile au stat altfel. El a părăsit Casa Albă mai devreme, înainte de a-i expira mandatul. Prin urmare, zborul către Florida a rămas în continuare un zbor oficial Air Force One. Ultimul său zbor în calitate de președinte al americii. Un președinte care va rămâne în istoria acestei țări o rușine națională. În timp ce Donald trump pleacă huiduit, ca un paria, Melania devine cea mai nepopulară Primă Doamnă care a existat vreodată în America.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net