Donald Trump recomandă Marii Britanii să părăsească Uniunea Europeană fără acord

Ultima actualizare:

    Donald Trump sugerează faptul că Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană şi fără stabilirea unui acord Foto: GettyImages
Donald Trump sugerează faptul că Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană şi fără stabilirea unui acord Foto: GettyImages

Preşedintele Donald Trump este cunoscut pentru afirmaţiile controversate pe care le face şi pentru comportamentul său uneori nepotrivit din timpul momentelor formale. Nici de această dată nu se dezminte şi oferă sfaturi gratuite. Preşedintele american Donald Trump a recomandat Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană fără acord dacă nu le sunt îndeplinite pretenţiile şi să nu plătească factura "divorţului", într-un interviu pentru The Sunday Times.

Preşedintele american Donald Trump a acordat un interviu publicaţiei The Sunday Times, în care a vorbit despre paşii pe care ar trebui să îi urmeze Marea Britanie pentru a ieşi din Uniunea Europeană. Trump a afirmat că, dacă s-ar fi aflat în poziţia Marii Britanii, el ar părăsi masa negocierilor fără să semneze un acord cu termeni bine definiţi."Dacă aş fi în locul lor, nu aş plăti 50 de miliarde de dolari", a adăugat el, referindu-se la angajamentul luat de Regatul Unit în cadrul bugetului plurianual european în curs (2014-2020), care acoperă şi perioada de tranziţie prevăzută de acordul de divorţ stabilit în noiembrie la Londra şi Bruxelles. 

Mai mult decât atât, Donald Trump a declarat că Londra a comis o eroare gravă atunci când nu a dorit să îl implice pe Nigel Farage, liderul Partidului pentru Brexit, care s-a clasat în frunte la alegerile europarlamentare, în negocierile cu Bruxelles. Conform liderului Statelor Unite ale Americii acesta ar putea oferi sugestii valoroase. Pe de altă parte, Trump s-a gândit deja la planurile de viitor şi la alianţa pe care doreşte să o încheie cu Marea Britanie, aşadar a promis încheierea rapidă a unui acord de liber-schimb între Statele Unite şi Regatul Unit de când va fi făcut. "Avem potenţialul de a fi un partener comercial incredibil pentru Regatul Unit", a subliniat preşedintele S.U.A.

Theresa May s-a declarat învinsă şi a demisionat 

Din cauza eşecului Brexit, prevăzut iniţial pentru 29 martie, dar programat pentru 31 octombrie, premierul britanic Theresa May a fost nevoită să anunţe faptul că va demisiona din funcţia pe care o ocupă la data de 7 iunie. După anunţul făcut de Theresa May treisprezece candidaţi şi-au făcut cunoscută dorinţa de a ocupa poziţia deţinută de May. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net