Moment stânjenitor între Donald Trump și Angela Merkel. Prima întâlnire a fost una ciudată

Ultima actualizare:

    Întâlnirea dintre Trump și Merkel, marcată cu momente penibilefoto:Getty Images
Întâlnirea dintre Trump și Merkel, marcată cu momente penibilefoto:Getty Images

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump și cancelarul Germaniei Angela Merkel au încercat să aibă o discuție normală asupra diferențelor lor, printr-o întâlnire la Casa Albă, dar prima lor apariție publică a fost marcată de câteva momente ciudate.

Preşedintele american Donald Trump şi cancelarul Angela Merkel au zâmbit în faţa camerelor de luat vederi la începutul întâlnirii lor în Biroul Oval, iar republicanul i-a îndemnat pe jurnalişti să ”trimită o poză bună în Germania”, însă, a refuzat să de mâna cu aceasta. Trump a numit Statele ca fiind ”O companie extrem de puternică”, iar când un reporter german l-a întrebat dacă regretă vreun comentariu făcut pe Twitter, acesta a ripostat, spunând ”foarte rar”, potrivit Associated Press.


    Donald Trump și Angela Merkel în Biroul Ovalfoto:Getty Images
Donald Trump și Angela Merkel în Biroul Ovalfoto:Getty Images

Pe înregistrare se aud jurnalişti care întreabă dacă va avea loc o strângere de mână, dar Trump tace, chiar dacă Angela Merkel se uită spre el şi pare să îl întrebe pe preşedintele american dacă ar dori să-şi dea mâinile.

Printre temele abordate de aceștia la prima lor întâlnire publică s-au numărat consolidarea relațiilor NATO, lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic și soluționarea conflictului din Ucraina. Aceste probleme ar necesita o cooperare strânsă și apropiată între cele două state.


    Trump și Merkel au avut on întalnire ciudatăfoto:Getty Images
Trump și Merkel au avut on întalnire ciudatăfoto:Getty Images

”Măcar avem ceva în comun”, a spus Trump, făcând referire la faptul că în 2013 conversațiile telefonice ale cancelarului au fost monitorizate. În cel mai recent raport, Trump a acuzat Fox News că l-a ajutat pe Obama să-l spioneze, astfel el și Merkel trecând prin aceiași situație.

Toată lumea a urmărit această întâlnire dintre cei doi lideri extrem de controversați. Mulți urmăresc tonul adoptat de cancelarul german, figura central a Europei, față de liderul american, cu care, nu este nici un secret, are numeroase puncte de real dezacord.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net