Donald Trump, umilit public de către fostul preşedinte al Consiliului Europei

Ultima actualizare:
Donld Tusk a distribuit o fotografie realizată în timpul summitului G7 care a avut loc anul trecut în Franţa
Donld Tusk a distribuit o fotografie realizată în timpul summitului G7 care a avut loc anul trecut în Franţa

În urmă cu câteva zile a avut loc un summit NATO în capitala Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a fiind cea care i-a primit pe cei mai importanţi dintre liderii europeni în incinta Palatului Buckingham. Printre fotografii formale, conferinţele de presă lungi şi discursuri pe teme politice, oamenii politici au avut timp să converseze şi mai puţin oficial. Una dintre discuţiile surprinse de reporteri a ajuns virală în intermediul online, iar fostul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, a profitat de ocazie pentru a face la rândul său pe seama subiectului.

Un videoclip surprins în timpul summit-ului NATO desfăşurat la Londra, în spatele uşilor închise, a făcut înconjurul mediului online. În cadrul imaginilor, premierul Canadei, Justin Trudeau, poartă o conversaţie amicală cu Emmanuel Macron şi cu Boris Johnson despre nimeni altul decât preşedintele american Donald Trump. Deşi numele liderului de la Casa Albă nu este rostit în mod evident poate fi uşor de bănuit că el este subiectul pe amrginea căruie se amuzau omologii săi atât de copios. Fostul preşedinte al Consiliului Europei, Donld Tusk a observat, la rândul său, imaginile şi nu a rămas indiferent. Mai mult decât atât a decis să pluseze şi să ofere un instantaneu realizat anul trecut, la summitul G7.

Au existat tensiuni între Donald Trump şi Emmanuel Macron
Au existat tensiuni între Donald Trump şi Emmanuel Macron

În fotografia încărcată de către Donld Dusk pe pagina personală de Twitter apare el, în timp ce se preface că îl împuşcă, în spate, pe preşedintele american Donald Trump. Gluma a fost gustată de prietenii virtuali ai lui Tusk, care au apreciat în număr mare imaginea. Cu toate acestea, Tusk a ţinut să precizeze că gestul a fost unul glumeţ, nimic mai mult. Alături de instantaneu a adăugat, pe un ton împăciuitor: "În ciuda turbulenţelor recente prietenia noastră transatlantică trebuie să dureze", potrivit dailymail.co.uk. 

Donald Trump şi Emmanuel Macron, tensiuni în cadrul summit-ului NATO

Prezenți la summit-ul NATO din capitala Marii Britanii, cei doi lideri au susținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia Trump a declarat că nu a discutat încă cu omologul său francez despre repatrierea cetățenilor europeni care au luptat alături de Stat Islamic în Siria și care acum se află în închisorile din această țară.


    Au existat tensiuni între Donald Trump şi Emmanuel Macron Foto:GettyImages
Au existat tensiuni între Donald Trump şi Emmanuel Macron Foto:GettyImages

„Mulți sunt din Franța, mulți sunt din Germania și mulți sunt din Marea Britanie. Cei mai mulți provin din Europa, iar unele țări sunt de acord (cu repatrierea, n.red.). Nu am vorbit cu președintele Macron despre acest lucru”, a declarat Trump, care a continuat, adresându-i-se lui Macron: „Nu ați dori niște luptători ISIS. Vi-i pot oferi. Puteți lua câți doriți”. Preşedintele Franţei nu a gustat deloc gluma lui Trump şi i-a oferit o replică acidă şi l-a rugat pe acesta să trateze problema cu seriozitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net