Donald Trump vrea să interzică avorturile, dar nu și căsătoriile gay

Ultima actualizare:

    Lesley Stah, gazda emisiunii „60 Minutes”, și Donald Trump, în cadrul primului interviu acordat după victoria de la alegerifoto: Twitter/CBS
Lesley Stah, gazda emisiunii „60 Minutes”, și Donald Trump, în cadrul primului interviu acordat după victoria de la alegerifoto: Twitter/CBS

Donald Trump a acordat un interviu controversat în cadrul emisiunii „60 Minutes” găzduită de Lesley Stahl. Președintele ales al Statelor Unite ale Americii a discutat subiecte abordate în cadrul campaniei electorale care i-a adus victoria la alegerile de la 8 noiembrie.

Avortul, căsătoriile între persoane de același sex și sistemul de asigurări de sănătate Obamacare au fost printre cele mai desființate probleme în cadrul discursului electoral al lui Donald Trump. În timpul primului interviu acordat de când a fost ales președinte, acesta a vorbit despre planurile de viitor pe care le are pentru SUA.

Despre avort

Donald Trump a declarat că vrea să scoată avorturile din ilegaliate în unele state ale Americii. Republicanul s-a declarat pro-viață și a explicat că există posibilitatea ca, pe viitor, femeile să fie nevoie să călătorească dintr-un stat în altul pentru a obține o operație de întrerupere de sarcină. „Ei bine, probabil vor trebui să meargă, probabil vor trebui să meargă într-un alt stat”, a spus acesta, potrivit The Daily Mail.

Totuși, decizia lui Trump nu este, încă, definitivă. „Ei bine, vom vedea ce se va întâmpla. Este mult până acolo, ca să înțelegeți”, a declarat.

Despre căsătoriile gay

Deși Donald Trump a dus o campanie de denigrare a persoanelor cu alte orientări sexuale decât hetero, acum, politicianul a declarat că nu va încerca să ilegalizeze căsătoriile între parteneri de același sex. „Este bun făcut (legea căsătoriilor gay a intrat în vigoare, n.r.). Unele cazuri au ajuns la Curtea Supermă. Au fost rezolvate. Și sunt în regulă cu asta”, a declarat el, explicând că este irelevant să mai încerce să „desfacă” legea, care a intrat deja în vigoare.

Despre Obamacare

Pe parcursul campaniei electorale, Donald Trump a desființat programul de asigurări de sănătate inițiat de Obama în timpul mandatelor sale la președinție, Obamacare. Republicanul a rămas, și după victoria de la alegeri, hotărât să înlocuiască sistemul. „Va fi totul în regulă. Vom avea ceva de genul ...o perioadă de două zile, nu o perioadă de doi ani în care să nu existe nimic (un program de asigurări de sănătate, n.r.). Acesta (Obamacare, n.r.) va fi înlăturat și înlocuit. Și vom ști. Și va fi un sistem minunat, în schimbul a mai puțini bani”, a explicat.

Își îndeamnă susținătorii să înceteze să mai atace minoritățile

Încă de când Donald Trump a fost declarat câștigător în cursa pentru președinția Americii, susținătorii republicanului au început să devină violenți cu minoritățile împotriva cărora acesta a dus o campanie de denigrare. Votanții lui Trump au scăpat de sub control și au început să atace fizic și verbal persoanele afro-americane, musulmanii, persoanele gay sau mexicanii. Politicianul s-a declarat foarte surprins de situația actuală. „Nu mai faceți asta. Este teribil, voi reuni această țară. (...) Sunt foarte trist să aud asta. Și spun «Opriți-vă», dacă ajută. Voi spune asta, și o voi spune direct la cameră: opriți-vă”, a declarat Donald Trump.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net