Două atacuri cu rachetă în zona ambasadei SUA din Bagdad și a unei baze aeriene. Urmările asasinării lui Qassem Soleimani?

Ultima actualizare:

    Ambasada SUA la BagdadFoto: EPA
Ambasada SUA la BagdadFoto: EPA

Două atacuri au vizat aproape simultan, sâmbătă seară, 4 ianuarie, ultrasecurizata Zonă verde din Bagdad şi o bază aeriană aflată la nord de capitală, care găzduieşte soldaţi americani.

Două obuze de mortieră au lovit Zona Verde din Bagdad, unde se află ambasada americană, care a fost atacată marţi de mii de combatanţi şi susţinători ai grupărilor pro-Iran din Irak, au declarat responsabili de securitate din Zona Verde, citați de AFP.

Primele represalii după asasinarea lui Qassem Soleimani

În acelaşi timp, două rachete Katiuşa au fost trase asurpa bazei aeriene de la Balad, unde se află soldaţi, dar şi avioane americane. Potrivit comandamentului militar irakian, nu s-au înregistrat victime în aceste două atacuri. Imediat după aceste tiruri, drone americane au survolat baza pentru misiuni de recunoaştere, potrivit News.ro.

Potrivit comandamentului militar irakian, nu a existat nicio victimă în urma acestor atacuri. Imediat după aceste tiruri, drone americane au survolat baza în misiuni de recunoaştere, au adăugat sursele citate.

Statele Unite ale Americii au mobilizat în această săptămână soldaţi suplimentari pentru a proteja diplomaţii americani din Irak, unde sentimentul anti-american s-a intensificat puternic după asasinarea de vineri, într-un atac cu dronă, a puternicului general iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său Abu Mehdi al-Muhandis.

Nu se știe cine este în spatele acestor atacuri, dar, pe de altă parte, se întâmplă destul de frecvent să fie trase rachete înspre Zona Verde sau obiectivele americane din Irak, precizează CNN. Nimeni nu a fost grav rănit în cele două atacuri, care deocamdată nu au fost revendicate, notează Digi 24. Totuși, există unele voci care susțin că moartea generalului iranian ar putea declanșa un Al Treilea Război Mondial, având în vedere că iranienii au strigat „moarte americanilor” și au făcut amenințări de răzbunare la adresa acestora. 

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net