Droguri ascunse în sticlele cu dezinfectant. Traficanții de stupefiante s-au adaptat pandemiei

Ultima actualizare:
Drogurile erau ascunse în cutiile cu măști trimise din Canada
Drogurile erau ascunse în cutiile cu măști trimise din Canada

Traficanții de droguri profită de pandemia de coronavirus și ascund drogurile printre echipamentele de protecție livrate către diverse țări ale lumii. Unii au reușit să ascundă stupefiantele chiar și în sticlele cu dezinfectant pentru mâini, crezând că în acest mod nu vor fi descoperiți de anchetatori.

În fiecare zi, ofițerii de la crimă organizată descoperă traficanți de droguri, destructurează rețele și confiscă stupefiante. Anchetatorii și contrabandiștii par că sunt în competiție. Unii caută noi metode de a ascunde marfa iar celalți trebuie să o găsească. Cel mai grav este că infractorii încearcă să profite de pandemie și ascund drogurile în transporturi umanitare. 

La începutul acestei luni, polițiștii de frontieră australieni au găsit câteva kilograme de metamfetamină, în transporturile cu dezinfectante și măști, trimise din Canada în Australia, transmite CNN.

"Știm că infractorii vor împinge orice limită pentru a aduce droguri în țară, astfel că nu este de mirare încearcă să utilizeze articole indispendabile în timpul pandemiei, cum ar fi măști și dezinfectant de mână pentru a le ascunde", a spus șeful ABF John Fleming.

Drogurile au fost găsite în timp ce ofițerii inspectau transporturile la Facilitatea Gateway din Sydney.


    Drogurile erau ascunse în cutiile cu măști trimise din Canadafoto: CNN
Drogurile erau ascunse în cutiile cu măști trimise din Canadafoto: CNN

Când ofițerii au deschis câteva cutii pentru a le verifica, au descoperit printre pachetele cu măști și două sticle cu dezinfectant de mâini, învelite în folie cu bule de aer. Părea totul în ordine însă, ceva le-a dat de gândit oamenilor legii și au analizat mai atent recipientele. Au descoperit că acestea aveau funduri false. În interiorul compartimentului secret se afla o substanță asemănătoare cristalului, care ulterior s-a testat pozitiv pentru metamfetamină, au spus oficialii. În total, au fost găsite aproape două kilograme de substanță ilicită.

„Infractorii ar trebui să știe că eforturile noastre pentru asigurarea frontierei noastre nu s-au oprit din cauza COVID-19”, a spus Fleming. „Continuăm să detectăm și să oprim substanțele ilicite care intră în Australia, indiferent de modul în care acestea sunt ascunse”, a mai arătat oficialul.

În ultimii ani, autoritățile australiene au confiscat droguri care valorau miliarde de dolari australieni. Stupefiantele erau ascunse în locuri incredibile, de la sticlele din Sriracha până la globurile de zăpadă.

Anul trecut, au confiscat un transport record de metamfetamină în valoare de 820 de milioane de dolari, ascuns în difuzoare stereo expediate din Thailanda.

Citește și:

10 cei mai periculoşi oameni ai planetei. Liderii clanurilor mafiote care au terorizat vreme de 50 de ani lumea

Aventurile traficanţilor de droguri la Sfântu Gheorghe

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net