În Dubai, ploaia vine cu drona. Nouă ploi în deșert au costat 15 milioane de dolari

Ultima actualizare:

A plouat de nouă ori în deşert! Şeicii din Emiratele Arabe Unite au apelat la dronele specializate create de cercetătorii de la Universitatea britanică Reading. Ploaia artificială a costat 15 milioane de dolari, dar a adus o bucurie enormă pe o arşiţă de 50 de grade Celsius.

Până şi miracolele au loc atunci când dispui de banii necesari! În ultimele săptămâni a plouat de nouă ori în deşert, unde oamenii din Emiratele Arabe Unite erau disperaţi de temperaturile de 50 de grade Celsius. În timp ce la nivel mondial, temperaturile cresc de la un an la altul, în Dubai au loc miracole: plouă în deşert. Cele nouă duşuri reci venite din cer au costat 15 milioane de dolari.

Dronele au eliberat mai multe descărcări electrice în nori pentru a-i stimula să elibereze stropi de ploaie peste terenurile aride. ”Când vaporii de apă din nori se unesc şi devin suficient de mari, ei vor cădea sub formă de ploaie. Practic, dronele nu fac decât să stimuleze norii să elibereze încărcătura acolo unde şansele de a ploua sunt extrem de mici”, a explicat pentru BBC meteorologul Maarten Ambaum. Recent, Centrul de Meteorologie al EAU a difuzat imagini incredibile pentru oamenii deşertului cu străzi pline de apă şi furtuni de vară cu stropi mari care au avut loc în deşertul arid. Însă această tehnologie nu a fost folosită în EAU pentru prima oară. În timpul Olimpiadei din 2008 din Beijing, autorităţile chineze au trimis avioane pentru a descărca norii care ameninţau să strice Jocurile Olimpice. În deşertul din Colorado, SUA, autorităţile folosesc frecvent această tehnologie, de aproape 10 ani.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net