Duelul primelor doamne de la Casa Albă!

Ultima actualizare:

    Melania Trump,  50 de ani, înregistrează la finalul mandatului  un nivel de simpatie de doar 47%  Fotografii: GettyImages
Melania Trump, 50 de ani, înregistrează la finalul mandatului un nivel de simpatie de doar 47% Fotografii: GettyImages

Ceremonie de învestire fără precedent la Casa Albă! După ce Donald Trump a decis că nu va participa la festivitate, a venit rândul Melaniei Trump să şocheze. Ea nu îi va face turul de onoare al Casei Albe lui Jill Biden, aşa cum cere tradiţia. Soţii Trump se retrag oficial la reşedinţa Mar-a-Lago, din Palm Beach, Florida.

Mult aşteptata ceremonie de învestire a celui de al 46-lea preşedinte american are loc astăzi, la ora 18.30, ora României, în Washington D.C. La festivitate, Comitetul Reunit al Congresului pentru Ceremoniile Inaugurale a stabilit încă din decembrie ca doar membrii celui de al 117-lea Congres să poată participa fizic la eveniment.

Donald Trump  primeşte salutul  militar la Baza  militară Andrews,  la ora 8.00
Donald Trump primeşte salutul militar la Baza militară Andrews, la ora 8.00

Asta înseamnă în jur de 1.000 de persoane, dar nu sunt excluse manifestaţii de susţinere din partea democraţilor. Întregul ritual de predare a ştafetei a fost dat peste cap în acest an. Melania Trump (50 de ani) nu îi va face turul de onoare al Casei Albe succesoarei ei, profesoara Jill Biden (69 de ani), la fel cum Michelle Obama i l-a făcut ei, iar Laura Bush i l-a făcut lui Michelle Obama.

Pregătirile pentru festivitate,  au început încă din data de  17 ianuarie, în Washington D.C.
Pregătirile pentru festivitate, au început încă din data de 17 ianuarie, în Washington D.C.

Statistic, Melania părăseşte cea mai înaltă poziţie în stat cu un procent de 47% de simpatie pentru prestaţie, destul de puţin comparativ cu Michelle Obama, 69%, Laura Bush, 67%, şi Hillary Clinton, 56%. Înaintea ceremoniei, peste 25.000 de soldaţi din Garda Naţională au fost dizlocaţi în aproape toate statele americane pentru a preîntâmpina manifestaţii violente din partea susţinătorilor lui Trump, care acuză democraţii de fraudarea alegerilor şi nu îl consideră pe Joe Biden, 78 de ani, preşedinte legitim.

Mii de protestatari pro-Trump  s-au luptat ieri cu forţele de ordine  în mai multe state americane
Mii de protestatari pro-Trump s-au luptat ieri cu forţele de ordine în mai multe state americane

Singurul preşedinte american care a lipsit de la ceremonia de învestire a fost Andrew Johnson, acum 150 de ani. După o absenţă de patru ani, animalele de companie revin la Casa Albă, Jill şi Joe Biden aducându-i pe ciobăneştii germani Champ şi Major, de 8 şi respectiv 2 ani. Tensiunea dintre primele doamne a existat încă din noiembrie 2020, când cei doi candidaţi s-au înfruntat în Nashville, cele două ignorându-se. Melania Trump a punctat în mesajul de adio că SUA au trecut prin clipe de coşmar din cauza COVID-19 şi că ”violenţa nu e un răspuns pentru nemulţumirile de zi cu zi”.

Jill Biden,  69 de ani, este profesoară şi vrea să îşi  exerseze profesia şi pe perioada mandatului
Jill Biden, 69 de ani, este profesoară şi vrea să îşi exerseze profesia şi pe perioada mandatului

Donald Trump şi-a trimis încă de ieri convoiul de maşini care să îi strângă lucrurile şi să i le ducă la Mar-a-Lago şi va părăsi oficial biroul la ora 8.00, după ce va primi salutul militar la Baza militară Andrews. El nu va participa la cafeaua tradiţională pe care fostul preşedinte i-o oferă la instalare succesorului său. Soţii Biden au petrecut noaptea de marţi spre miercuri la Blair House, casa de oaspeţi de pe Pennsylvania Avenue, care aparţine de White House. Ieri, în multe state americane au avut loc ciocniri cu forţele de ordine, iar susţinătorii lui Donald Trump au ameninţat cu boicotarea ceremoniei de azi.

Cine este cel de al 46-lea preşedinte american? 

Joe Biden (78 de ani) e cel mai votat candidat din istorie cu peste 75 de milioane de voturi din totalul de 150 de milioane. Însă cine e cel de al 46-lea preşedinte al SUA? S-a născut la 20 noiembrie 1942 în Scranton, Pennsylvania, în 1967 se căsătoreşte cu Neilia Hunter şi timp de trei ani succesiv din 1969 aceasta îi aduce pe lume pe Joseph Beau, Robert Hunter şi Naomi. Născut într-o familie simplă, cu tatăl vânzător de maşini, Biden nu avea ”pedigree” pentru politică, dar în 1970 intră în Partidul Democrat şi în 1972 devine senator, înainte să împlinească 30 de ani. Năpasta îl loveşte câteva luni mai târziu: Neilia şi Naomi, care avea doar un an mor într-un grav accident de maşină înainte de Crăciun. Beau şi Hunter scapă cu picioarele rupte. În 1977, Joe Biden se însoară cu Jill Jacobs (69 de ani). În 2015, năpasta loveşte din nou: Beau moare în urma unui cancer la creier. La 11 august 2020 îşi anunţă oficial candidatura pentru Casa Albă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net