Dumnezeu a creat iubirea. Imagini spectaculoase din natură

Ultima actualizare:
SUA - Parcul  Naţional  Yellowstone
SUA - Parcul Naţional Yellowstone

În 14 februarie sărbătorim Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiţilor. Este momentul în care, indiferent de probleme, ar trebui să ne „îndulcim” agitaţia, nervii sau indiferenţa şi să ne declarăm sentimentele faţă de cei pe care îi iubim. Mai ales că şi natura pare a „conspira”, dar şi animalele, prin propriile forme şi manifestări, la afecţiunea ce poate exista între două inimi.

Cândva, prin Evul Mediu, se credea că în ziua de 14 februarie păsările încep a-şi face cuibul, acesta fiind momentul în care iarna se declara învinsă de soarele blând de primăvară.

Portugalia - Banc de peşti în largul  Insulelor Azore
Portugalia - Banc de peşti în largul Insulelor Azore

De aceea, pornită din zona anglo-saxonă, Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiţilor a fost asociată cu această zi. „Sloiurile” iernii, chiar şi cele din inimi, prind a se topi şi, ca o nouă şansă, revine la viaţă torentul sentimental ce aduce căldură în inimile oamenilor şi nu numai.

Australia - Reciful iubirii  în Marea barieră de corali
Australia - Reciful iubirii în Marea barieră de corali

Natura însăşi a creat, parcă special pentru o asemenea sărbătoare a iubirii, insule sau lacuri în forma unei inimi umane ce ne reamintesc de puterea de regenerare a sufletului nostru şi de forţa pe care doar iubirea o poate da chiar şi celui care se consideră cel mai nefericit dintre oameni.

Croaţia - Insula Galesnjak
Croaţia - Insula Galesnjak

E ziua în care punţile dintre noi şi persoanele dragi pot fi refăcute, reconstruite sau consolidate şi reconfirmate. Nu contează că ni se pare ceva copilăresc - poate nu mai ştim noi să ne arătăm sentimentele - nu contează că vedem mult roz în jurul nostru, în micile cadouri ce se pot oferi azi.

Chiar şi animăluţele  ştiu să îşi manifeste  afecţiunea
Chiar şi animăluţele ştiu să îşi manifeste afecţiunea

Poate că tocmai de acest roz avem nevoie, cel puţin în această zi, pentru a mai lumina şi încălzi tonurile prea dese de gri întunecat, ca un beton rece, pe care le resimţim în restul zilelor.


    Chiar şi animăluţele  ştiu să îşi manifeste  afecţiunea
Chiar şi animăluţele ştiu să îşi manifeste afecţiunea

Hai să încercăm azi să ne exprimăm sentimentele fără jenă, fără teamă, aşa cum face Universul

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net