«E ipocrit». Prinţul Harry susţine că foloseşte avionul privat rar, dar cifrele îl contrazic

Ultima actualizare:

    Prinţul Harry a declarat că nu se simte vinovat pentru zborurile private făcute în vacanţăfoto: Getty
Prinţul Harry a declarat că nu se simte vinovat pentru zborurile private făcute în vacanţăfoto: Getty

Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost aspru criticaţi pentru zborurile făcute la bordul unor avioane private, care au un impact negativ asupra mediului. Asta în ciuda faptului că ducii de Sussex miliează pentru un stil de viaţă ecologic. Prinţul a încercat să se nege faptul că face abuz de avionul privat, însă comentariile lui i-au adus şi mai multe critici.

După ce s-a scris că Harry şi Meghan au mers de patru ori cu un avion privat în doar 11 zile, Ducele a ţinut să sublinieze, în cadrul unui discurs, că "99% dintre zborurile mele sunt făcute cu avioane de linie". Însă nici acum nu a scăpat de critici dure: el e acuzat de ipocrizie, în urma unei analize care relevă că, din zece zboruri, şase sunt făcute cu un avion privat. 

Harry a făcut o serie de declaraţii la un eveniment din Amsterdam, dedicat turismului ecologic. El a refuzat să îşi ceară scuze pentru zborurile private în Italia, Franţa şi Spania, pe motiv că majoritatea timpului îl petrece în avioane de linie. "Uneori e nevoie de un zbor privat pentru a mă asigura că familia mea e în siguranţă. E atât de simplu. Pentru mine, totul se rezumă la echilibru. Nu e ceva ce vreau să fac, dar trebuie, aşa că mă asigur că există un echilibru", a spus Harry. Mai mult, el a spus că face donaţii pentru companiile care se ocupă de energie regenerabilă şi plantează copaci. 

Însă, conform dailymail.co.uk, o analiza a zborurilor efectuate de prinţ şi Meghan Markle, despre care se ştie, de la nunta lor din mai 2018, arată că şase din zece zboruri au fost private. Adică 60%.  

Şi prezentatorul Piers Morgan s-a numărat printre criticii lui Harry: "Vorbeşte despre mediu. Poate face asta sau să fie o vedetă care merge cu avionul private. Nu poate fi amândouă. 

Palatul Buckingham insistă că nu e adevărat

Un purtatător de cuvânt de la Palatul Buckingham a spus că Harry a folosit o figură de stil pentru a spune că "99% din zboruri sunt comerciale", iar apropiaţi susţin că lista pe baza căreia s-a făcut analiza nu e completă, pentru că nu toate zborurile sunt făcute publice. 

Harry şi Meghan, avion privat, William şi Kate, la comun cu supuşii

În iulie, Prinţul a mers cu un avion privat în Sicily, la un eveniment Google. Apoi i-a luat pe Meghan Markle şi Archie în excursii în august, la Nisa şi în Ibiza, tot la bordul unei aeronave private. Cele trei zboruri sunt echivalentul a emisiilor a 17 maşini, pe un an. 

Prin contrast, William şi Kate Middleton au fost fotografiaţi când se îmbarcau la bordul unui avion de linie, pentru a merge din Norfolk în Scoţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net