Ea e singura femeie pe care a iubit-o Papa Francisc! A cerut-o de soție, dar l-a refuzat

Ultima actualizare:
Papa Francisc, în tinerețe
Papa Francisc, în tinerețe

Papa Francisc (83 de ani) are o poveste de viață care bate orice film! Suveranul Pontif este cunoscut drept cel mai simpatizat papă din toate timpurile.

Călduros și plin de umor, Papa Francisc, pe numele său real Jorge Mario Bergoglio, s-a născut în sânul unei familii sărace de emigranți italieni din Buenos Aires. Tatăl lui a fost lucrător feroviar, iar mama sa casnică. Papa Francisc a mai avut patru frați, Maria Elena, Alberto, Osar și Marta Regina. Papa Francisc a studiat chimia în capitala Argentinei, apoi a urmat cursurile seminarului din Villa Devoto. Pe 11 martie 1958, acesta devenea novice în ordinul iezuit. Papa Francisc a revenit în Argentina unde a obținut licența în filosofie la Colegio Maximo San Jose din San Miguel, apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

Amalia Damonte
Amalia Damonte

Papa Francisc și iubita lui locuiau în același cartier

Puțini știu, însă, că la o vârstă extrem de fragedă, cel căruia îi spunem Papa Francisc acum a fost îndrăgostit până peste cap de o femeie. El a iubit-o pe Amalia Damonte, pe care a vrut să o ia și de nevastă. La vârsta de doar 12 ani, Papa Francisc a amenințat-o că se face preot dacă nu se însoară cu ea. Amalia Damonte și Suvernaul Pontif locuiau în cartierul Flores. Părinții femeii s-au opus cu vehemență relației lor, mai ales că Jorge Mario Bergoglio era un copil rebel. La acea vreme, acesta fuma ca un turc, în cele din urmă pierzând și un plămân din această cauză. 

Ani mai târziu, Amalia Damonte a fost șocată să afle că Jorge Mario Bergoglio a devenit Papă. 


    Amalia DamonteFoto: captură tv
Amalia DamonteFoto: captură tv

„Am rămas încremenită în faţa televizorului. Nu îmi venea să cred că Jorge e Papă. M-a avertizat că dacă îl refuz, se va face preot. Din fericire pentru el, i-am spus nu”, a declarat Amalia Damonte în 2013. Ea a mai precizat că se înțelegea extrem de bine cu el și că au trăit o frumoasă poveste de iubire adolescentină, dar n-a fost să fie. Acesst lucru se întâmpla în anii 1948-1949, vremuri de care Amalia își amintește cu nostalgie. În anul 2010, pe vremea când era cardinal, Papa Francisc a recunoscut și el că a avut o iubită la 12 ani, alături de care îi plăcea să denseze tango.

La 17 ani s-a hotărât să devină preot

La 17 ani, Papa Francisc a avut o revelație, pe care a ținut-o mult timp secretă. El s-a hotărât să-și dedice întreaa viață lui Dumnezeu. A trăit mereu modest, iar ca arhiepiscop de Buenos Aires, ani mai târziu, a refuzat o reședință de lux. El și-a păstrat o locuință modestă, fără secretar. Mai mult, nu a vrut niciodată telefon mobil sau șofer. Papa Francisc obișnuia să circule cu autobuzul și să-și gătească singur. Primul iezuit din istorie devenit papă a rămas un om umil și simplu, iubit de milioane de oameni din întreaga lume. Singura care mai trăiește din familia lui este sora mai mică, Maria Elena (71 de ani), cu care are o relație specială. La vremea când a fost ales papă, femeia a povestit câteva detalii pe atunci neștiut despre cel care avea să devină renumitul Papa Francisc. Jorge Maria Bergoglio este un iubitor înfocat de fotbal, echipa lui de suflet fiind San Lorenzo.

Citește și

Cadoul care l-a impresionat pe Papa Francisc! L-a primit de la copiii orfani din România

Viorica Dăncilă, ținută nepotrivită la vizita Papei Francisc în Șumuleu Ciuc

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net