Ea este singura femeie în care Kim Jong-un are încredere!

Ultima actualizare:
Ri Chun-hee (69 de ani), este cunoscută drept cea mai bună prezentatoare de știri din Coreea de Nord
Ri Chun-hee (69 de ani), este cunoscută drept cea mai bună prezentatoare de știri din Coreea de Nord

Kim Jong-un este unul dintre cei mai temuți lideri din lume, mai ales după anunțul făcut joi (7 ianuarie), când Coreea de Nord confirma testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen. Nimeni nu l-a crezut pe liderul coreean în luna decembrie a anului trecut, atunci când anunța, pentru prima dată, că avea în posesie o astfel de armă nucleară.

Totuși, ceea ce a confirmat anunțul Coreei  de Nord a fost un cutremur artificial de magnitudine 5,1, în apropierea unui sit de teste nucleare. Totul a fost anunțat în mod televizat, la un post de știri nord-coreean, de către singura femeie în care Kim Jong-un are încredere să livreze astfel de informații.


    Ri Chun-hee (69 de ani), este cunoscută drept cea mai bună prezentatoare de știri din Coreea de Nordfoto: captură video
Ri Chun-hee (69 de ani), este cunoscută drept cea mai bună prezentatoare de știri din Coreea de Nordfoto: captură video

Ri Chun-hee este „arma secretă” a dictatorului, pe care el, dar și cei dinaintea lui, au folosit-o numai atunci când au avut nevoie să răspândească în lume informații de maximă importanță. Femeia, în vârstă de 69 de ani, este ieșită la pensie, dar asta nu o oprește să apară în fața camerelor de filmat ori de câte ori este nevoie, potrivit dailymail.com.

Atunci când trebuie să facă anunțuri de o astfel de importanță, Ri Chun-hee se îmbracă în rochia națională. În funcție de valoarea informațiilor pe care le transmite, prezentatoarea de știri adoptă și o atitudine potrivită. A zâmbit entuziasmată atunci când a anunțat testarea bombei nucleare și nu și-a putut stăpâni tremurul din voce atunci când și-a informat concetățenii de moartea liderului Kim Jong-Il, în anul 2011. Tot ea a anunțat și decesul dictatorului Kim Il-Sung, în 1994.

Atunci când apare pe micile ecrane, cu toții știu că informația pe care o va transmite va fi una cu greutate. Doctorul Victor Cha, director al Studiilor Asiatice la Universitatea Georgetown din Statele Unite ale Americii, explică faptul că decizia liderului de a o folosi pe Ri Chun-hee pentru a anunța testarea bombei cu hidrogen are o semnificație ascunsă. „Faptul că au adus-o înapoi este semn că regimul își dorește să se întoarcă la ideologia extremistă din era Războiului Rece a bunicului liderului”, explică expertul.

Ri Chun-hee trăiește în capitala Pyongyang și este fericită să apară pe micile ecrane ori de câte ori este chemată, chiar dacă a ieșit la pensie. De-a lungul timpului, ea este singura prezentatoare de știri a cărei cariere a rezistat atât de mult timp. Ri a apărut și în prima emisie coloră a postului de televiziune național, în anul 1974. În trecut, prezentatoarea a explicat că secretul succesului ei este faptul că vorbește „cu blândețe” în fața telespectatorilor, în loc să țipe, așa cum fac alți colegi de breaslă de-ai ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net