Ecologiştii au aruncat bălegar la summitul ONU pentru climă de la Madrid

Ultima actualizare:

    Ecologiştii au aruncat bălegar la summitul ONU pentru climă de la Madrid, frustraţi de incapacitatea liderilor de a lua măsuri împotriva încălzirii globaleFoto - rebellion.earth
Ecologiştii au aruncat bălegar la summitul ONU pentru climă de la Madrid, frustraţi de incapacitatea liderilor de a lua măsuri împotriva încălzirii globaleFoto - rebellion.earth

Activiştii ecologişti au aruncat în stradă bălegar de cal şi au simulat o spânzurare în faţa clădirii unde a fost organizat summitul ONU pentru climă de la Madrid, frustraţi de incapacitatea liderilor mondiali de a lua măsuri semnificative pentru combaterea încălzirii globale.

Conduse de organizaţia Extinction Rebellion, acţiunile au fost programate să coincidă cu încheierea summitului COP25, la care negociatorii nu au fost capabili să cadă de acord cum să implementeze Acordul Climatic de la Paris din 2015.

”La fel ca rearanjarea scaunelor pe Titanic, măsurarea dioxidului de carbon şi negocierea Articolului 6 de către COP nu corespund cu urgenţa planetară cu care ne confruntăm”, a anunţat Extinction Rebellion într-un comunicat.

Un număr de 12 membri ai grupului au stat pe blocuri de gheaţă care se topeau, cu ştreanguri legate strâns în jurul gâtului, pentru a simboliza cele 12 luni până la viitorul summit, când Acordul de la Paris va intra într-o fază majoră de punere în aplicare.


    Foto News.ro
Foto News.ro

Ataşat la grămada de bălegar s-a aflat un mesaj scurt adresat liderilor: “the horseshit stops here” (n.r. rahatul ăsta se opreşte acum).

”Chiar dacă vor ajunge la un acord tot nu va fi suficient. Este al 25-lea COP care are loc şi nimic nu s-a schimbat”, a spus o protestatară, Emma Deane, urcată pe un bloc de gheaţă cu fiica sa în braţe.

Purtătorul de cuvânt al Extinction Rebellion, Ronan McNern, a subliniat totuşi importanţa umorului în faţa crizei climatice.

”Din rahat cresc cei mai frumoşi trandafiri. Sperăm că membrii comunităţii internaţionale se vor uni pentru a crea un viitor frumos”, a spus McNern.

Ministerul britanic al Finanţelor din Londra a fost stropit cu 1.800 de litri de sânge fals în luna octombrie

Mişcarea ecologistă «Extinction Rebellion» a stropit cu sânge fals sediul Ministerului britanic al Finaţelor, de la Londra, cu ajutorul unui vehicul al pompierilor Această acțiune a avut ca scop denunțarea finanțării proiectelor dăunătoare mediului și mai ales pentru a-i constrânge pe liderii politici să ia atitudine cu privire la încălzirea globală. 

Activiştii mișcării «Extinction Rebellion» au declarat că au folosit furtunurile de incendiu ale unui vehicul de pompieri - casat - pentru a stropi cu 1.800 de litri de fals sânge faţada sediului ministerului, cu doar câteva zile înaintea unei acţiuni mondiale a mişcării.

Ei au afişat o banderolă care proclama «STOP FUNDING CLIMATE DEATH» (n.r. «Opriţi finanţarea morţii mediului»). Această acţiune vizează să ”sublinieze incoerenţa Guvernului britanic, care insistă asupra faptului că Regatul Unit se află în fruntea lumii în domeniul luptei împotriva modificărilor climatice şi investeşte sume enorme în proiecte de explorare a unor combustibili fosili, puternic emiţători de emisii de carbon”, subliniază Extinction Rebellion într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net