Ei sunt bodyguarzii înaripaţi ai lui Putin

Ultima actualizare:

    Alexei Vlasov (28 de ani) este antrenorul femelei de uliu AlphaFoto: AFP
Alexei Vlasov (28 de ani) este antrenorul femelei de uliu AlphaFoto: AFP

V-aţi întrebat vreodată de ce nu sunt ciori la ­Kremlin? Secretul este Alpha, o femelă uliu de patru ani care face parte din Serviciul de Gardă Federal şi e antrenată de ornitologul Alexei Vlasov (28 de ani). Este suficient ca Alpha să ţipe de două ori şi toate păsările amuţesc.

Vladimir Putin (66 de ani) se bucură de cel mai bun serviciu de pază. Când uliul din familia Accipitridae, Alpha, este la datorie, nici o veveriţă, nici o cioară sau vreun porumbel nu îndrăznesc să se apropie de Kremlin. Serviciul de Gardă Federal a fost înfiinţat în 1984 şi a îndeplinit cu succes misiunea delicată de a-i păzi pe liderii ruşi de ciorile gălăgioase care vin din grădina Tainiţki, din Moscova. Alexei Vlasov (28 de ani) şi Denis Sidogin, de 34 de ani, se ocupă de cei aproape 24 de bodyguarzi înaripaţi de la Kremlin. Din unitatea de elită fac parte cele mai bune exemplare de şoimi călători şi ulii porumbar. Fosta reşedinţă a ţarilor devenită între timp palat prezidenţial a intrat în patrimoniul Unesco şi beneficiază de un regim de pază şi protecţie special.

”Alpha prinde tot ce mişcă: de la ciori, porumbei, păsări gălăgioase de mici dimensiuni, şoareci, veveriţe şi alte mamifere de talie mică. A înţeles că misiunea ei este să ţină la distanţă intruşii şi nu atacă niciodată oamenii”, a explicat pentru AFP ornitologul Alexei Vlasov. La începutul erei sovietice, gărzile de la Kremlin aveau ca misiune să împuşte zilnic ciorile, până când Lenin a interzis această practică barbară, pe motiv că ”se iroseşte muniţie preţioasă”. Departamentul de pază şi protecţie a montat difuzoare imense în jurul Kremlinului care redau ţipetele păsărilor răpitoare, dar inteligentele ciori şi-au dat seama că e vorba de o păcăleală. Abia în 1984 a fost înfiinţat Serviciul de Gardă Federal şi păsările care au o vedere de 180 de grade au făcut curăţenie definitiv.

Din Serviciul Federal de Gardă fac parte şoimi călători şi ulii porumbari
Din Serviciul Federal de Gardă fac parte şoimi călători şi ulii porumbari

Click! spune

Uliul porumbar are o anvergură de 68 de centimetri şi poate atinge o greutate de 1,4 kg. În sălbăticie, un uliu trăieşte până la 11 ani şi în captivitate 16 ani. Uliul porumbar face parte din familia Accipitridae, are ciocul adaptat sfâşierii, cu margini tăioase şi gheare ca o menghină. Uliul se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net