El este autorul exploziei din Nashville. Se numește Anthony Quinn Warner și a murit în deflagrație

Ultima actualizare:
În urma exploziei din Nashville au fost rănite trei persoane
În urma exploziei din Nashville au fost rănite trei persoane

Autorul exploziei din Nashville a fost identificat. El se numește Anthony Quinn Warner și avea 63 de ani. Se pare că bărbatul ar fi suferit de cancer, dar informația nu a fost încă verificată. Suspectul a murit în deflagrație.

Autorităţile americane au confirmat faptul că persoana care a declanșat explozia ce a avut loc în dimineaţa de Crăciun în Nashville, Tennessee, este Anthony Quinn Warner, în vârstă de 63 de ani, care a murit în deflagraţie. Autoritățile au reușit să identifice ADN-ul găsit la fața locului, iar acesta se potriveşte celui obţinut din lucrurile lui Warner şi rudelor sale, au transmis autorităţile americane duminică, relatează NBC.

Douglas Korenski, agent FBI din Memphis, a spus că numărul de înmatriculare al maşinii care a explodat se potriveşte celei deţinute de Warner.Înregistrările video obţinute din sistemul de supraveghere au arătat că nimeni altcineva nu a fost prezent în apropierea vehiculului, o furgonetă, la momentul exploziei, a mai spus Korenski.


    În urma exploziei din Nashville au fost rănite trei persoane Sursa foto: The New York Times
În urma exploziei din Nashville au fost rănite trei persoane Sursa foto: The New York Times

„Vă putem spune că Anthony Warner este bărbatul despre care credem că este responsabil de această crimă oribilă”, a spus John Drake, şeful Departamentului de Poliţie din Nashville. Donald Q. Cochran, procuror al Middle District din Tennessee, a adăugat că Warner a fost prezent când „bomba” a fost detonată şi că a murit în explozie.

Oficialii au refuzat să spună dacă au descoperit ce tip de explozibil a fost folosit. Korenski a declarat că anchetatorii încearcă să determine motivul pentru explozia care a avut loc pe 25 decembrie, la ora locală 06:30. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului, aflaţi în zonă după ce au fost raportate focuri de armă, au spus că au auzit un avertisment privind o explozie iminentă venind de la sistemul audio al vehiculului care era parcat în faţa clădirii AT&T. Ei au auzit şi că era difuzat cântecul „Downtown” al Petulei Clark. Trei persoane au fost rănite în deflagraţie, inclusiv un poliţist.

Autorul exploziei ar fi suferit de cancer

Mai mulţi ofiţeri de poliţie au declarat duminică, pentru NBC News, că, înaintea exploziei, Warner i-ar fi spus unei femei că are cancer. Nu este clar dacă acest lucru este adevărat, femeia nefiind încă identificată, au mai afirmat ei. Un purtător de cuvânt al FBI a precizat că toate aspectele cazului sunt anchetate.

Explozia a afectat 41 de firme, inclusiv clădirea AT&T, care a suferit pagube importante. Sistemul apelurilor de urgenţă din Nashville a fost, temporar, întrerupt, iar avioanele au fost menţinute la sol pe Nashville International Airport.

Reamintim că o explozie puternică a avut loc, vineri, în orașul american Nashville, situat în statul Tennessee, iar autoritățile au suspectat îâncă de la început că a fost vorba despre un act intenționat. În urma deflagrației, trei persoane au fost rănite și zeci de clădiri au suferit daune. „a avut loc o explozie semnificativă. Credem că a fost un act intenționat”, a declarat Don Aaron, directorul poliției metropolitane din Nashville în ziua de Crăciun. Incidentul este anchetat de Poliția statală în colaborare cu Biroul federal de Investigații (FBI) și cu Biroul pentru Alcool, Tutun, Armament și Substanțe Explozive (ATF). 

În explozie au fost distruse mai multe vehicule, iar autoritățile suspectează că deflagrația ar fi putut avea sursa într-una dintre mașini, transmite Mediafax. 

Ce se știe despre Anthony Quinn Warner

Potrivit presei americane, Anthony Quinn Warner avea o vastă experiență în domeniul sistemelor electronice și de alarmă. Era rezident de multă vreme în Nashville și lucrase ca tehnician în domeniul IT la o agenție imobiliară. Fostul său angajator, agentul imobiliar Steve Fridrich, a declarat pentru Nashville Tennessean că Warner a demisionat în mod neașteptat luna aceasta, după patru ani de activitate în companie.  

Steve Schmoldt, un vecin care a locuit alături de Warner peste 20 de ani, l-a descris pe Anthony Quinn Warner ca fiind "puțin ciudat": "Nu am văzut niciodată pe nimeni venind și plecând de la el", a spus Steve Schmoldt.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net