El terorizează toată Europa!

Ultima actualizare:

    19 decembrie, la ora 20.00  tirul condus de tunisian intră  în plin în mulţimea adunată  la Bretscheidplatz şi ucide 12 oameniFoto: EPA
19 decembrie, la ora 20.00 tirul condus de tunisian intră în plin în mulţimea adunată la Bretscheidplatz şi ucide 12 oameniFoto: EPA

Teroare pe bătrânul continent! Un nebun înarmat, deosebit de periculos, se plimbă în voie şi poate ucide oricând. Tunisianul Anis Amri, de 24 de ani, care a ucis cu sânge rece 12 oameni şi a rănit 48 la Târgul de Crăciun din Berlin, e de negăsit.

Tunisianul Anis Amri şi-a părăsit ţara acum 7 ani. A ajuns în Italia şi a stat patru ani în închisoare (între 2011 şi 2015) după ce a dat foc unei şcoli, a declarat tatăl tânărului, pentru CNN. În mai 2015, migrantul a luat calea Germaniei, scăpând de deportarea în Tunisia. La vremea respectivă nu a fost suspectat de acte de terorism. În Germania, însă intră în contact cu o grupare fundamentalistă şi îşi schimbă total comportamentul. Intră în vizorul poliţiei după ce Ahmad Abdulaziz Abdullah (32 de ani), un simpatizant al Statului Islamic, îl atrage în discuţiile grupului. În noiembrie începe să fie urmărit, dar Amri, care a reuşit să-şi procure nu mai puţin de 6 acte de identitate diferite, scapă de filaj. Poliţia intenţiona să îl deporteze la 21 decembrie, fiind pe lista celor mai periculoşi migranţi de pe teritoriul Germaniei. 


    Tunisianul a schimbat şase  identităţi în decurs de un an de zile
Tunisianul a schimbat şase identităţi în decurs de un an de zile

La 19 decembrie, în jurul orei 15.00 îl atacă pe tiristul polonez Lukasz Urban, 37 de ani. Îi fură camionul de 40 de tone şi la ora 20.00 intră în plin în mulţimea strânsă la Târgul de Crăciun de la Breitscheidplatz. Deşi grav rănit, polonezul s-a luptat până în ultima clipă cu teroristul, fiind ucis cu un glonţ în cap. Poliţia arestează un tânăr pakistanez şi îl eliberează câteva ore mai târziu. Descoperă apoi actul de identitate al tunisianului şi probele ADN din cabină îl indică pe Amri ca fiind principalul suspect. Pentru orice detaliu care ajută la prinderea teroristului, poliţia oferă o recompensă de 100.000 de euro.


    22 decembrie Poliţia montează blocuri de beton  în Berlin pentru a evita un atac  similar în zonele pietonale
22 decembrie Poliţia montează blocuri de beton în Berlin pentru a evita un atac similar în zonele pietonale

Flash news

Măsuri suplimentare de securitate sunt luate în principalele oraşe europene din Marea Britanie, Franţa, Italia, Belgia, Austria şi Germania.

Explozia de ieri de la metroul moscovit a produs panică în Rusia. 7 persoane au fost rănite din cauza unei acumulări de gaze, însă toată lumea a crezut că e vorba de un atentat. Nu a fost aşa.

Poliţia a efectuat mai multe raiduri în diferite oraşe din Germania la centrele de primire a migranţilor. Au fost reţinute 18 persoane. La nivel european, 80 de refugiaţi sunt pe listele de terorişti.

Panică în centrul Berlinului la un centru comercial unde a fost descoperit un pachet suspect. Autorităţile au evacuat rapid zona şi geniştii au intrat în dispozitiv pentru a cerceta.

Anis Amri a învăţat în noiembrie să confecţioneze bombe şi de atunci a fost dat în consemn la toate aeroporturile europene cu interdicţia de a se putea îmbarca.

Asasinul ambasadorului rus de la Ankara, Mevlut Mert Altintaş, de 22 de ani, făcea parte din garda de corp a premierului turc Binali Yildirim şi a preşedintelui Tayyp Recep Erdogan.

Agenţii de informaţii secrete au emis avertismente la nivel european cu privire la „activarea” unor celule teroriste în preajma Crăciunului. Atacatorii sinucigaşi sunt sfătuiţi să folosească maşini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net