Emirul Dubaiului a dat-o în judecată pe Prințesa Haya, la Curtea Supremă din Marea Britanie!

Ultima actualizare:

    Emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a dat-o în judecată pe una dintre soţiile sale, Prinţesa Haya bint al-HusseinFoto: EPA
Emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a dat-o în judecată pe una dintre soţiile sale, Prinţesa Haya bint al-HusseinFoto: EPA

Scandalul ia amploare! Emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum (69 de ani), a dat-o în judecată pe una dintre cele șase soții ale sale, Prinţesa Haya bint al-Hussein (45 de ani). Aceasta a fugit cu 39 de milioane de dolari și cu copiii ei, în Londra. Surse apropiate de prințesa Dubaiului susțin că aceasta se teme pentru viața ei.

Prinţesa Haya, sora Regelui Iordaniei, și-a părăsit soțul și a fugit la Londra. Ea este cunoscută la nivel mondial, fiind prietenă apropiată cu prințul Charles și cu soția sa, Camilla. „Evadarea” ei a stârnit tensiuni diplomatice între Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie. Cazul prințesei Dubaiului va fi judecat în Londra, în secţiunea dedicată familiei de la Curtea Supremă iar următoarea audiere va avea loc pe 30 şi 31 iulie. Şeicul Al Maktoum va fi reprezentat de Lady Helen Ward of Stewarts, o firmă importantă de avocatură din Londra, a anunțat BBC.

Cine este Haya al Hussein, prințesa Dubaiului

Prinţesa Haya s-a căsătorit cu Şeicul Mohammed în 2004
Prinţesa Haya s-a căsătorit cu Şeicul Mohammed în 2004

Prințesa Dubaiului este sora vitregă a Regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea. Prințesa Haya are 45 de ani, a fost născută în Iordania și școlită în Marea Britanie, la Londra. Aceasta a urmat cursurile Univeristății Oxford și a reprezentat Iordania la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000, la echitație. Prințesa Haya s-a căsătorit cu șeicul Mohammed bin Rashid în 2004.

Acesta este primul ministru, dar și conducătorul suprem al Dubaiului. Șeicul Mohammed a înființat și cele mai prestigoase curse de cai din Marea Britanie - Godolphin. Pasionată de echitație și de sport în general, prințesa Dubaiului a declarat în nenumărate rânduri că vrea să ajute tinerele talente să se afirme.

Prințesa Dubaiului a fost implicată în numeroase acțiuni caritabile. Ea este și vicepreședintele cursei de cai regale din Marea Britanie (Royal Windsor Horse Show). Până recent, Haya Bint Al Hussein a fost fotografiată în mod regulat la cele mai importante curse de cai. Într-un interviu oferit Emirates Woman în urmă cu trei ani, prințesa Dubaiului a mărturisit că și-a dorit întotdeauna să devină jurnalist și că este pasionată să citească ziare și reviste.

Prințesa Haya are doi copii cu șeicul Mohammed bin Rashid, Sheikha Al Jalilla și Sheikh Zayed. Aceasta explica în anii trecuți că cei mici „adoră deșertul” și că „îl iubesc foarte tare pe tatăl lor”. Jurnaliștii de la Emirates Woman au spus despre prințesa Dubaiului că „îi sclipeau ochii atunci când vorbea de soțul și de copii ei”.

De ce a fugit prințesa Dubaiului de soțul ei

Nimic nu este oficial, însă potrivit unor surse apropiate de Haya al Hussein, prințesa se teme pentru viața ei. Se pare că ea ar fi aflat detalii șocante despre întoarcerea misterioasă a uneia dintre fiicele șeicului, Latifa.

Tânăra fugise din Dubai cu ajutorul unui francez, dar a fost interceptată de mai mulți bărbați înarmați pe o coastă din India și obligată să se întoarca acasă. La acea vreme, prințesa Haya, dar și fostul președinte irlandez Mary Robinson, au apărat reputația Dubaiului în acest caz. Autoritățile au declarat că fugara Sheikha Latifa putea fi exploatată în străinătate și că acum este „în siguranță în Dubai”. Mai mulți activiști pentru drepturile omului susțin că șeicul Mohammed a răpit-o pe fiica lui și că o ține sechestrată. Acum, prințesa Haya ar fi aflat adevărul despre acest caz, ceea ce a făcut-o să-i fie frică de soțul ei. 

În cazul în care Mohammed Al Majotoum îi va cere Marii Britanii să o înapoieze pe prințesa Haya, relațiile diplomatice cu Dubaiul vor fi puse în pericol. Cazul este unul dificil și pentru Iordania, în contextul în care prințesa Haya este sora vitregă a Regelui Abdullah. Mai mult de un sfert de milion de iordanieni lucrează în Emiratele Arabe Unite, iar Iordania nu își poate permite un conflict cu Dubaiul.

Citește și

Prinţesa Dubaiului a fugit la Londra cu 39 milioane $. Vrea să divorțeze de șeicul miliardar

Cine e de fapt prințesa Dubaiului, care a pus pe jar două continente! A fost școlită la Oxford și a participat la Jocurile Olimpice

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net