Emisiile de dioxid de carbon au scăzut în 2020 până la nivelul înregistrat acum zece ani

Ultima actualizare:

    Emisiile globale de CO2, care au scăzut în 2020 pe fondul pandemiei de COVID-19Foto: Pixabay
Emisiile globale de CO2, care au scăzut în 2020 pe fondul pandemiei de COVID-19Foto: Pixabay

Pandemia de Covid-19 are efecte și pe alte planuri! Emisiile globale de CO2 au scăzut în 2020, dar vor reveni în 2021 la nivelul dinainte, dacă guvernele nu iau măsuri rapide, a avertizat Agenţia Internaţională a Energiei (IEA).

Emisiile de CO2 au scăzut cu 7% în 2020, până la un nivel înregistrat în urmă cu un deceniu, a anunţat directorul IEA, Fatih Birol, adăugând însă că, pe măsură de dispar pagubele economice provocate de criză, "datele preliminare confirmă temerea noastră că emisiile globale îşi vor reveni în 2021".

China, prima economie importantă care a eliminat carantina strictă, a ajuns deja la un nivel al emisiilor mai mare decât cel înregistrat înainte de pandemie, relatează Digi24.

"Anul acesta poate fi unul de cotitură. Există o nouă aliniere politică cu privire la climă, care deschide noi posibilităţi pentru toţi. Multe din marile economii s-au angajat în ultimele luni să ajungă la emisii zero până la mijlocul secolului. Sunt sigur că noua administraţie americană se va alătura acestui grup de ţări", a adăugat Fatih Birol.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net