Emmanuel Macron, la Vatican. Președintele Franței s-a întâlnit cu Papa Francisc

Ultima actualizare:

    Emmanuel Macron s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican Foto: Captură Youtube
Emmanuel Macron s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican Foto: Captură Youtube

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a avut o întâlnire cu Papa Francisc în dimineața zilei de marți, 26 iunie. Conform presei internaționale, cei doi au purtat o discuție destul de lungă, aceasta durând aproximativ o oră, dublu față de timpul în care s-ar fi desfășurat o întrevedere de acest gen în mod normal. Liderul statului francez și Papa Francisc au dezbătuit subiecte precum problema migranților în contextul european, iar la finalul întrevederii au făcut un mic schimb de daruri.

Emmanuel Macron a fost primit pentru prima oară de către Papa Francisc, iar vizita președintelui Franței la Vatican s-a axat pe discutarea unor probleme de interes general, precum problema migranților, care afectează și dezbină populația europeană. Conform celor de la AFP, cei doi au avut o întâlnire de lungă durată, în decursul căreia au fost dezbătute subiecte precum „protecţia mediului, migraţie şi angajamentele multilaterale în rezolvarea şi prevenirea conflictelor, în special în legătură cu dezarmarea”. De asemenea, aceștia au discutat şi despre cum s-ar putea soluționa conflictele din Orientul Mijlociu şi Africa, precum şi despre viitorul Europei, așa cum a fost anunțat într-un comunicat al Vaticanului. Macron i-a strâns mâna Papei la intrarea în Biblioteca papală din Palatul Apostolic de la Vatican, iar discuția dintre cei doi a durat în jur de o oră, dublu față decât ar dura în mod normal o întâlnire cu şefii de state şi de guverne.

Macron, în vârstă de 40 de ani, a fost însoțit în vizita sa la Vatican de soția lui, Brigitte, iar la finalul întâlnirii cu Papa, președintele francez a ținut să-i ofere acestuia o ediție veche și rară a unui scriitor catolic, Georges Bernanos, scrisă în limba italiană: „Journal d’un curé de campagne”, cadou pe care gazda lui l-a apreciat. „Am citit de multe ori această carte şi mi-a dat mereu o stare de bine. Este o carte la care ţin foarte mult”, i-a transmis Papa lui Emmanuel Macron. La rândul lui, reprezentantul Bisericii Catolice i-a oferit lui Macron un medalion ce-l înfățișa pe Martin cel Milostiv, un preot care în gravura menționată anterior, își taie haina pentru a i-o oferi unui nevoiaș.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net