Englezii au strâns mii de lire pentru ajutorarea românilor al căror magazin a fost incendiat

Ultima actualizare:

    Românii proprietari ai magazinului incendiat au primit susținere în bani din partea englezilorFoto Twitter
Românii proprietari ai magazinului incendiat au primit susținere în bani din partea englezilorFoto Twitter

Nedreptatea nu a trecut neobservată. Britanicii s-au mobilizat să-i ajute pe românii care dețin magazinul cu produse românești și est europene ce a fost incendiat. A fost confirmat faptul că erau ținta unui atac xenofob.

Nemulțumiți de nedreptatea comisă, mai mulți englezi au organizat o strângere de fonduri online, fixând ca țintă suma de 500 de lire sterline pentru a-i ajuta pe proprietarii români să-și refacă magazinul care aduce beneficii tuturor celor din zonă, potrivit HotNews.ro

În mai puțin de 24 de ore însă, s-au strâns 26.400 de lire din peste 2.100 de donații. "Cei care au acest magazin sunt prietenosi si muncitori. Sotia mea, care este originara din Bucuresti, si cu mine iubim mancarea romaneasca autentica de acolo. Va rog sa ne contactati si vom dona din timpul nostru, pentru a ajuta sa punem din nou magazinul in ordine, prin munca gratuita", a scris Glyn Thomas, potrivit sursei citate. 

S-au strâns 26.400 de lire sterline
S-au strâns 26.400 de lire sterline

Magazinul "The Village Shop", din orașul Norwich, care vindea produse românești și din alte zone ale Europei de Est, a fost incendiat în noaptea de 8 spre 9 iulie. Atacatorul a spart geamurile cu o cărămidă, apoi a dat foc magazinului. Pompierii s-au luptat timp de o oră cu flăcările, iar când au stins incendiul nu a mai rămas aproape nimic întreg în magazin. 

Ministerul Afacerilor Externe din România a solicitat autorităților engleze să investigheze și să clarifice situația pentru a împiedica escaladarea tensiunilor. 

După referendumul care a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a crescut numărul infracțiunilor, abuzurilor și violențelor față de străinii stabiliți în Regatul Unit.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net