Părinţii soției românce a lui Puigdemont: Marcela merge la vrăjitoare și i-a dat politicianului o amuletă

Ultima actualizare:

    Lenuţa şi Andrei Topor, socrii lui Carles PuigdemontFOTO El Mundo/Simona Danda
Lenuţa şi Andrei Topor, socrii lui Carles PuigdemontFOTO El Mundo/Simona Danda

Jurnaliștii publicației spaniole El Mundo au mers de Sfântul Dumitru în Vaslui pentru a-i cunoaște pe socrii lui Carles Puigdemont. Liderul separatist care se luptă pentru independența Cataluniei este căsătorit cu Marcela, o româncă despre care presa din Spania a scris că merge des la vrăjitoare.

Părinții Marcelei, soția lui Carles Puigdemont, susțin demersurile ginerului de separație statală. „Am văzut ce s-a întâmplat acolo, în inima Europei. Un dezastru. Spaimă, gloanțe de cauciuc, oameni răniți, tineri bătuți”, povesteau cei doi părinți, amintindu-și de zilele Revoluției noastre. „Sperăm ca apele să se calmeze”.

Lenuța și Andrei Topor le-au povestit jurnaliștilor despre influența pe care o are Marcela asupra liderului separatist catalan. „Fata noastră ne-a spus că trăiește într-o regiune foarte bogată din Spania iar catalanii nu vor ca alți spanioli să profite de banii lor”, au spus părinții care locuiesc într-una dintre cele mai sărace regiuni din România. 


    Marcela Topor îl privește admirativ pe soțul său, Carles Puigdemont, înainte să declare independența CatalonieiFoto: Getty Images
Marcela Topor îl privește admirativ pe soțul său, Carles Puigdemont, înainte să declare independența CatalonieiFoto: Getty Images

Soţii Topor au povestit celor de la El Mundo cum l-a cunoscut Marcela pe Carles în timpul unui turneu de teatru. Deși a absolvit Facultatea de Litere, fata soților Topor a cochetat cu dansurile și cu teatrul, alăturându-se unei echipe de la Teatrul de Comedie. În 1998 a mers într-un turneu în mai multe țări, SUA, Franța, Spania și Polonia. Așa l-a cunoscut pe Carles Puigdemont, la un festival din Girona, acolo unde el era directorului unui centru cultural.  

Dragostea lor a rezistat chiar şi la distanţă, au povestit Lenuţa şi Andrei, părinţii Marcelei: ”Vorbeau des la telefon, uneori chiar şi cinci ore pe zi.” După ce fiica lor a absolvit Facultatea, Carles a venit în România şi a cerut-o pe Marcela de soţie. La scurt timp au făcut nunta în Catalonia şi apoi în România, într-un local din Iaşi. Tatăl Marcelei le-a atras atenția celor doi că le va accepta căsătoria numai dacă se va face și sub rit ortodox. Puigdemont s-a adaptat rapid și adoră să mănânce ciorbă de burtă, de perișoare sau de găluște. Primele cuvinte pe care le-a învățat în limba română au fost niște înjurături.

Românca i-a dat acestuia o amuletă din lemn care să îi poarte noroc în două culori, roșu și alb. Mama Marcelei a dezvălui că fiica lor se ducea frecvent la vrăjitoarele din Vaslui. ”A mers la vrăjitoare când a dat la Facultate, când l-a cunoscut pe Carles şi le-a spus că e îndrăgostită şi că vrea să se mărite cu el... A fost şi când l-au numit pe Carles preşedinte”, a spus Lenuța.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net