Epidemia de coronavirus. Cetăţenii din Wuhan și Hubei, daţi afară din hoteluri

Ultima actualizare:
Macau îşi închide cazinourile din cauza coronavirusului
Macau îşi închide cazinourile din cauza coronavirusului

Zi neagră pentru omenire. Numărul persoanelor din China care au murit din cauza coronaviruslui a crescut la 420. Liderul chinez, Xi Jinping a recunoscut deficienţe în tatarea focarului. În acest context, Macau a transmis că îşi închide cazinourile, iar Hong Kong a raportat primul deces. Pe de altă parte, cetăţenii din Wuhan și Hubei se confruntă cu discriminări în alte părţi ale ţării.

China a anunţat, marţi, 64 de noi îmbolnăviri, depăşind recordul de luni.  Virusul a ucis până în prezent 426 de persoane, iar numărul total de infecții în China a crescut, de asemenea, la peste 20.000. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat criza o urgență globală pentru sănătate, cu cel puțin 151 de cazuri în alte 23 de țări și regiuni.

Un bărbat din Hong Kong a murit din cauza coronavirusului

Hong Kong a raportat primul său deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu o afecțiune de sănătate, scrie theguardian.com.

Decesul acestuia este al doilea înregistrat în afara continentului, după ce duminică a fost confirmată moartea unei femei din Wuhan, care a murit în Filipine.

Cazinourile din Macau se închid

Cel mai înalt oficial al Macau a spus, marți, că guvernul va închide cazinourile profitabile ale orașului timp de o jumătate de lună pentru a combate focarul de coronavirus, o mișcare drastică care va slăbi și mai mult economia bolnavă a teritoriului chinez, potrivit nytimes.com.


    Macau îşi închide cazinourile din cauza coronavirusuluiFoto: Lam Yik Fei for The New York Times
Macau îşi închide cazinourile din cauza coronavirusuluiFoto: Lam Yik Fei for The New York Times

De altfel, Macau, cel mai mare hub de jocuri de noroc din lume  a raportat, până acum, 10 cazuri confirmate de coronavirus. Printre cei infectaţi se află şi o persoană care lucrează în industria jocurilor de noroc.

Autorităţile au mai anunţat că serviciile publice de bază ale orașului - cu excepția celor de urgență - vor fi suspendate și a cerut locuitorilor Macau „să nu iasă afară” decât pentru a primi mâncare.

Virusul afectează din ce în ce mai mult economia economică, închide afacerile, frânează călătoriile internaționale și afectează liniile de producție ale mărcilor globale.

Wuhan a devenit oraş fantomă

Wuhan, locul plin de viață în care se crede că virusul a fost transferat transmis de la animal la om, a fost transformat într-un oraș fantomă aproape ca o carantină de facto continuă.

Locuitorii spun că nu sunt capabili să găsească spitale pentru a avea grijă de rudele lor bolnave. Mai mult, pentru că în oraş transportul public este blocat şi drumurile sunt închise, cei care au nevoie de ajutor medical ajung cu greu la unităţile sanitare.

Spitale pentru pacienţii de coronavirus

Autoritățile au făcut eforturi pentru construcţia unor spitale în care să fie trataţi pacienţii de coronavirus. Primul dintre acestea – cu o capacitate de 1.000 de paturi - a început să primească pacienți luni, a relatat Daily People, la numai 10 zile de la începerea construcției. Un al doilea spital urmează să fie deschis în această săptămână, potrivit theguardian.com.

Autoritățile din Wuhan au început, de asemenea, să transforme un gimnaziu, un centru de expoziții și un complex cultural în spitale improvizate cu peste 3.400 de paturi pentru pacienții cu infecții ușoare, a declarat oficialul Changjiang Daily.

Cetăţenii din Wuhan și Hubei, discriminaţi

După ce că sunt în pericol de moarte în orice clipă, o altă criză loveşte în cetăţeni din Wuhan și Hubei. Aceştia s-au confruntat cu discriminări crescânde în alte părți ale țării. Mulți spun că au fost dați afară sau plecați de la hoteluri. În sudul provinciei Yunnan, biroul de cultură și turism a fost obligat să emită un aviz prin care să ordone orașelor să desemneze cel puțin un hotel pentru oamenii din Hubei.

Se pare că pasagerii dintr-un zbor din Japonia către Shanghai la sfârșitul lunii ianuarie au refuzat să urce la bordul unui zbor care avea pasageri din Wuhan. Comitetele de vecinătate, însărcinate cu eliminarea eventualelor persoane care au revenit recent din Hubei, au pus semne pe ușile celor reveniți recent din provincie, recomandând altor rezidenți să nu le viziteze.

Epidemia de coronavirus se extinde

Dincolo de granițele Chinei, au fost raportate cazuri noi în SUA, inclusiv un pacient din California infectat prin contact strâns cu cineva din aceeași gospodărie care a fost infectat în China. A fost al doilea caz de răspândire de la persoană la persoană în SUA, după un caz raportat săptămâna trecută în Illinois.

Au existat 15 cazuri confirmate în Hong Kong, unde autoritățile au anunțat noi închideri de frontieră, după ce sute de cadre medicale au intrat în grevă luni cu privire la refuzul guvernului de a opri călătorii din China continentală. Directorul executiv al Hong Kong-ului, Carrie Lam, a declarat că vor fi luate măsuri „pentru a reduce circulația oamenilor peste graniță”.

Personalul spitalului a declarat că victima în vârstă de 39 de ani avea o boală cronică preexistentă și a vizitat Wuhan în ianuarie înainte de a se îmbolnăvi. Mama sa, în vârstă de 72 de ani, a fost, de asemenea, confirmată că a contractat virusul.

Luni, comitetul permanent de politburo din China a cerut îmbunătățiri ale „sistemului național de gestionare a situațiilor de urgență” în urma „deficiențelor și dificultăților expuse în răspunsul la epidemie”. „Este necesar să se consolideze supravegherea pieței, interzicerea hotărâtă și împiedicarea severă a piețelor și comerțului ilegal de animale sălbatice”, a adăugat acesta.

Liderul chinez, Xi Jinping, care a condus întâlnirea, a declarat că focarul a fost un „test major” al sistemului și capacității de guvernare a Chinei.

„Trebuie să rezumăm experiența și să tragem o lecție din ea”, a spus el, potrivit unui rezumat al ședinței, precum și „deficiențele și slăbiciunile expuse de focar

Şecialiştii nu au reuşit să afle prea multe lucuri despre acest coronavirus . Cu peste 20.000 de infecții confirmate, rata mortalității pentru noul coronavirus este mai mică decât rata de 9,6% pentru Sars, dar pare a fi mai contagioasă.

Măsuri extreme din cauza coronavirusului

Astfel de incertitudini au stimulat măsuri extreme ale unor țări pentru a stopa răspândirea. Australia a trimis sute de evacuați din Wuhan pe o insulă îndepărtată din Oceanul Indian, în timp ce Japonia a comandat carantina unei nave de croazieră cu peste 3.000 la bord, după ce un bărbat din Hong Kong, care a navigat pe ea, luna trecută, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Citeşte şi: 

Epidemia de coronavirus. China, în criză de măști. Rusia deportează străinii infectați. Cinci români, izolaţi la domiciliu

Epidemiile care au decimat omenirea. Coronavirusul, din ce în ce mai răspândit

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net