Epidemia de coronavirus în lume. Primul deces în SUA, înregistrat în statul Washington. În Italia s-a ajuns 29 de decese!

Ultima actualizare:

    În ultimele 24 de ore, au fost 135  de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112,  din care 33 la București, cu privire la CoronavirusFOTO: adevarul.ro
În ultimele 24 de ore, au fost 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, din care 33 la București, cu privire la CoronavirusFOTO: adevarul.ro

Oficialii din statul american Washington au anunţat, sâmbătă, că o persoană a murit din cauza coronavirusului. Acesta este primul deces cauzat de Covid-19 în SUA.

Potrivit AP, persoana respectivă, un bărbat despre care nu s-au dat detalii, a murit la un spital din Kirkland. SUA a confirmat, de asemenea, peste 60 de cazuri de coronavirus. Cei mai mulți dintre cei infectați au fost pe nava de croazieră Diamond Princess.

Bilanțul infecției cu coronavirus în lume

În Italia, autorităţile au anunţat, sâmbătă, că au murit din cauza Covid-19 încă opt persoane, bilanţul ajungând astfel la 29 de decese.În ultimele 24 de ore a crescut semnificativ şi numărul persoanelor infectate, cu aproxiamtiv 240 de cazuri. Până în prezent s-au înregistrat 1128 de cazuri de infectare, număr care include cele 29 de persoane decedate şi pe cei aproxiamtiv 50 de oameni care s-au vindecat, potrivit news.ro.

Până acum, peste 2.900 de persoane au murit în întreaga lume, iar peste 85.200 au fost infectate. Italia rămâne în continuare focarul Europei, având aproape 900 de cazuri de infectare, dintre care 400 fără simptome. În ceea ce privește mortalitatea din cauza virusului, Iranul se situează pe locul 2, după China. Italia rămâne a treia cea mai afectată ţară din lume de coronavirusul descoperit la finalul anului trecut în oraşul Wuhan.

Franța ia noi măsuri pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, după ce numărul persoanelor infectate a crescut la 73, fiind confirmate alte 16 cazuri. Astfel, toate adunările mai mari de 5.000 de persoane în spații limitate și câteva evenimente desfășurate în exterior, cum ar fi semi-maratonul de la Paris, au fost anulate.

În România, zilele trecute au fost confirmate oficial trei cazuri de coronavirus. Sâmbătă, 29 februarie, au apărut noi suspiciuni de infectare cu noul COVID-19. Trei persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, iar în Timișoara au ajuns la spital două femeii cu simptome ale bolii.Primul pacient care contractase infecția, un tânăr de 25 de ani din Gorj, a trecut două teste ale căror rezultat a fost negativ, vindecându-se de boală și urmând să fie extrernat. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net