Epidemie de "ciupercă neagră" în India, cu o mortalitate de 50%. Ce legătură ar putea avea cu Covid-19

Ultima actualizare:

    După coronavirus, India este lovită și de "ciuperca neagră"Foto: Getty
După coronavirus, India este lovită și de "ciuperca neagră"Foto: Getty

India ar urma să declare epidemie de "ciupercă neagră", după ce numărul cazurilor de infecție cu această boală letală a crescut. Mii de cazuri au fost înregistrate în ultimele luni la pacienți bolnavi de COVID sau care se recuperaseră după infecția cu coronavirus.

Infecția, denumită mucormicoză, este destul de rară, însă are o rată de mortalitate de 50%. Unii pacienți mai pot fi salvați doar prin scoaterea unui ochi sau prin tăierea maxilarului.

În ultimele luni, în India au fost înregistrate mii de astfel de cazuri la pacienți bolnavi de COVID sau care se recuperaseră după infecția cu coronavirus. Medicii bănuiesc că ar putea exista o legătură cu steroizii folosiți în tratarea COVID. Se pare că diabeticii prezintă un risc deosebit. La aceștia, ciuperca neagră se instalează la 12-15 zile după ce pacientul s-a vindecat de COVID, potrivit Digi24.

Lav Agarwal, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a trimis joi o scrisoare către 29 de state din India, cerându-le să declare epidemie de ciupercă neagră. Nu este clar exact câte cazuri există în India, care trece acum prin al doilea val de coronavirus, cu sute de mii de infecții noi și mii de decese zilnic.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net