Eroare medicală: Unui bărbat i s-a amputat piciorul greșit! Greșeala a fost descoperită trei zile mai târziu

Ultima actualizare:

     Unui bărbat i s-a amputat piciorul greșitFoto: Pixabay
Unui bărbat i s-a amputat piciorul greșitFoto: Pixabay

Șocant! Un pacient de la Clinica Freistadt, din Austria, s-a trezit cu piciorul amputat greșit. Reprezentanții spitalului au declarat că la baza acestei „greşeli tragice” stă o eroare umană.

Pacientul suferă de mai multe boli, iar acestea i-au infectat picioarele până în punctul în care piciorul stâng a necesitat amputarea.

„Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în pofida standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani ... a fost amputat”, a transmis clinica, adăugând că greşeala a fost observată prima dată joi dimineaţă (20 mai), când bărbatului i s-a schimbat bandajul.

 Eeroarea s-a produs cu puţin timp înainte de operaţie, când piciorul care urma să fie amputat a fost marcat, relatează Digi24.

„Din păcate, greşeala prin care piciorul drept a fost amputat în loc de cel stâng, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanţe nefericite”, a mai transmis clinica, adăugând că investighează ce s-a întâmplat şi îşi va revizui standardele. Pacientului i s-a oferit asistenţă psihologică şi trebuie supus unei noi operaţii pentru a-i fi amputat piciorul stâng.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net