Eroare medicală: Unui bărbat i s-a amputat piciorul greșit! Greșeala a fost descoperită trei zile mai târziu

Ultima actualizare:

     Unui bărbat i s-a amputat piciorul greșitFoto: Pixabay
Unui bărbat i s-a amputat piciorul greșitFoto: Pixabay

Șocant! Un pacient de la Clinica Freistadt, din Austria, s-a trezit cu piciorul amputat greșit. Reprezentanții spitalului au declarat că la baza acestei „greşeli tragice” stă o eroare umană.

Pacientul suferă de mai multe boli, iar acestea i-au infectat picioarele până în punctul în care piciorul stâng a necesitat amputarea.

„Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în pofida standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani ... a fost amputat”, a transmis clinica, adăugând că greşeala a fost observată prima dată joi dimineaţă (20 mai), când bărbatului i s-a schimbat bandajul.

 Eeroarea s-a produs cu puţin timp înainte de operaţie, când piciorul care urma să fie amputat a fost marcat, relatează Digi24.

„Din păcate, greşeala prin care piciorul drept a fost amputat în loc de cel stâng, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanţe nefericite”, a mai transmis clinica, adăugând că investighează ce s-a întâmplat şi îşi va revizui standardele. Pacientului i s-a oferit asistenţă psihologică şi trebuie supus unei noi operaţii pentru a-i fi amputat piciorul stâng.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net