Tragedie! Clipe de panică maximă la bordul avionului Boeing 737 care se întorcea de la New York la Dallas! La 11.000 de metri înălţime un motor explodează şi sparge o fereastră. Pasagera Jennifer Riordan, de 43 de ani, din Albuquerque, este trasă în afara aeronavei pe fereastra minusculă. Toţi cei 149 de oameni din avion se aşteaptă la ce e mai rău. O singură persoană şi-a păstrat însă sângele rece. Aceasta e povestea ei...


Cursa aeriană aparţinând Southwest Airlines a avut parte de un înger păzitor. Acesta a fost Tammie Jo Shults, comandantul aeronavei, care a fost primul pilot de sex feminin care a zburat pe un avion de luptă F-18. La câteva secunde după explozia motorului aeronava a căzut în gol aproape 50 de metri.

avion_boeing_737_7.jpg

tragedie, avion, boeing 737, philadelphia, victima, pilot, tammy jo schults
Jennifer Riordan, de 43 de ani, singura victimă a tragediei aviatice, era mamă a doi copii

Însă Tammie Jo Schults nu şi-a pierdut cumpătul, a reuşit să redreseze aeronava şi să reia legătura cu turnul de control. “Deci, am pierdut o parte din avion”, au fost cuvintele ei. Între timp, în spate, în rândul pasagerilor se instituise panica. “Am văzut cu aerul o suge afară din avion pe pasagera de la geam. Până să apuc să reacţionez, femeia ieşise de la brâu în sus în exteriorul aeronavei. În aceeaşi clipă, din tavan au căzut măştile de oxigen. Ni le-am pus cu ntoţii pe faţă. Printre scaune zburau diferite obiecte. Şapte persoane au fost rănite”, a declarat pentru NBC unul dintre pasageri, Alfred Tumlinson, din Corpus Christi, Texas. Pasagera Jennifer Riordan, de 43 de ani, a fost aspirată în exteriorul aeronavei şi jumătate din corpul ei a respimţit în plin viteza incredibilă a avionului: aprixomativ 800 km/h. Degeaba au tras-o înapoi în avion ceilalţi pasageri, rănile suferite erau incompatibile cu viaţa...

avion_boeing_737_1.jpg

tragedie, avion, boeing 737, philadelphia, victima, pilot, tammy jo schults
Explozia a spart un geam, pe care a fost trasă în exterior pasagera

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 11.00. Pilotul Tammy Jo Schults a continuat să le vorbească pasagerilor spunându-le să nu se panicheze. “Nu, nu avem nici un incendiu la bord. Avem mai mulţi răniţi aşa că am nevoie de mai multe ambulanţe la aterizare”, a spus către turnul de control pilotul.

avion_boeing_737_3.jpg

tragedie, avion, boeing 737, philadelphia, victima, pilot, tammy jo schults
La bordul avionului Boeing 737-700 se aflau 149 de persoane

După ce a cerut permisiunea de ateriza de urgenţă la Philadelphia, Schults a început lent coborârea. La 11.30, uriaşa aeronavă Boeing 737-700, aparţinând Southwest Airlines a aterizat în siguranţă. “Este o adevărată eroină, însă e prea modestă pentru a spune că a participat la realizarea unui miracol”, a declarat Diana McBride Self, unul dintre pasageri. Schults a fost prima femeie care a pilotat un F-18. După ce s-a retras din armată a devenit instructor, dar pentru că Armata nu i-a permis să participe la operaţiuni militare, a demisionat în 1993.

avion_boeing_737_6.jpg

tragedie, avion, boeing 737, philadelphia, victima, pilot, tammy jo schults
Rămăşiţele amotorului, subiecte de investigaţie
foto EPA

S-a angajat apoi la Southwest Airlines. A devenit mamă a doi copii între timp, s-a stabilit în Fair Oaks Ranch, Texas împreună cu soţul ei Dean, care e pilot şi el. Singura victimă a tragediei aviatice este însă vice-directoarea de bancă Jennifer Riordan, de 43 de ani, din Albuquerque. Riordan era căsătorită şi avea doi copii.

avion_boeing_737_4.jpg

tragedie, avion, boeing 737, philadelphia, victima, pilot, tammy jo schults
Avionul a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Philadelphia

Fusese la New York la un curs de instrucţie profesională şi se pregărea să ajungă acasă. Destinul însă a fost crud cu ea... Compania aeriană şi-a exprimat condoleanţele şi regretul pentru incident. Inspectorii de la autoritatea aviatică americană cred că este vorba de uzura motorului şi de o defecţiune care a trecut neobservată la ultima revizie tehnică.

 
 
Loading...