Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile reginei Elisabeta a II-a. Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a fost nevoită să îşi anuleze toate evenimentele de amploare de la Palatul Buckingham şi Castelul Windsor pentru restul anului, din cauza epidemiei de coronavirus.


Regina în vârstă de 94 de ani intenţiona să se întoarcă în această lună la Castelul Windsor, din vestul Londrei, şi să folosească Palatul Buckingham doar pentru audienţele şi angajamentele de amploare mai mică, în conformitate cu recomandările specialiștilor. Acest lucru nu este însă posibil din cauza numărului ridicat de îmbolnăviri înregistrat pe teritoriul Marii Britanii. Pentru a nu se expune pericolului, regina a luat o decizie radicală: anularea tuturor evenimentelor care ar presupune prezența mai multor persoane. 

regina-elisabeta-printul-charles-abdicare.jpg

regina elisabeta
Regina Elisabeta i-a delegat lui Charles o serie dintre îndatoririle pe care le avea, în anul 2018
Sursă foto: Gettyimages

”Au fost analizate o varietate de posibilităţi pentru a vedea dacă este posibil ca învestiturile să aibă loc în siguranţă, în conformitate cu recomandările”, a anunţat Palatul Buckingham pe site-ul propriu, referindu-se la ceremoniile în care o persoană primeşte o onoare din partea unui membru al familiei regale.

”Din păcate, din cauza numărului mare de invitaţi şi de beneficiari participanţi, nu a fost posibil să găsim o modalitate sigură prin care să organizăm în siguranţă aceste evenimente, în condiţiile actuale”, a explicat comunicatul.

Secretele reginei Elisabeta a II-a pentru o sănătate de fier 

regina_elisabeta.jpg

regina elisabeta
Regina Elisabeta a II-a, 93 de ani, nu se desparte niciodată de trusa ei cu leacuri naturiste
Sursă foto: EPA

Regina Elisabeta a II-a nu pleacă nicăieri fără flacoanele ei de arnică, nux vomica (extract din nucă otrăvitoare, pentru combaterea cancerului duodenal și ajutarea organismul la reglarea metabolismului atunci când se confruntă cu schimbarea de fus orar), extract de pojarniță sau sunătoare (folosită și de regele George) și concentrat de cocculus (o plantă narcotică otrăvitoare, care combate insomniile). Monarhul de 94 de ani l-a convins inclusiv pe Prințul Phillip să poarte o brățară de cupru la picior pentru a reduce efectele artritei.

 
 
Loading...