EXCLUSIV Prietenul lui Ionuţ merge în Malaezia să-l salveze de la moarte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Gabriel Mitică şi Ionuţ Gologan se cunosc de mai bine de 13 ani. Şi-au petrecut adolescenţa în localitatea prahoveană Telega. Destinele lor s-au unit într-o prietenie frumoasă, care depăşeşte orice graniţe şi este în stare să mute munţii din loc. Pe pagina lui de Internet a postat o fotografie cu Gabriel şi l-a numit sincer şi simplu: „cel mai bun prieten al meu”.

„Nu este deloc drept ca pentru o greşeală specifică tinereţii, un destin să fie curmat atât de brutal", ne-a declarat Gabriel Mihai Mitică, de 26 de ani, cel pe care Ionuţ îl numeşte cel mai bun prieten al său.

„Ne-am întâlnit anul trecut, în vară, cu puţin timp înainte să... Ne-am strâns toţi prietenii în Telega şi a fost extraordinar. Ionuţ care este genul de prieten pe care şi l-ar dori oricine: muncitor, săritor, bun la suflet şi extrem de milostiv a venit special din Germania, unde plecase să lucreze. Când a plecat a luat autocarul şi mi-a zis că ne vom vedea la anul (n.r. în 2013) însă... La câteva zile după a venit vestea groaznică: a fost arestat în Malaezia pentru trafic de droguri. Pot să bag mâna în foc pentru Ionuţ că nu se ocupa cu aşa ceva. La 20 de ani orice tânăr e expus influenţelor rele şi eu asta cred că s-a întâmplat. Pe autocarul către Germania a cunoscut pe cineva care l-a convins să facă greşeala. Dacă îi treceau prin minte astfel de gânduri înainte de a pleca din ţară mi-ar fi spus, pentru că Ionuţ nu ţinea secrete faţă de mine", ne-a povestit Gabriel.

Mihai Gabriel Mitică, de 26 de ani, prietenul cel mai bun al lui Ionuţ (Fotografii: Facebook)

simeon stalpnicul png

Soarta l-a trimis pe Ionuţ acum aproape doi ani să muncească în Germania, iar Gabriel a rămas în ţară, la Bistriţa. Hotărât să îşi salveze „frăţiorul" de la moarte, Gabriel va merge împreună cu avocaţii lui Ionuţ în Malaezia luna următoare.

VIDEO Român condamnat la moarte pentru trafic de droguri, în Malaysia

Va depune mărturie, va fi singurul care va readuce zâmbetul şi speranţa pe chipul unui copil condamnat la o pedeapsă mult prea mare pentru greşeala de a fi adus pe teritoriul Malaeziei 1,48 kilograme de metadonă, la 26 iunie 2012. La 15 octombrie 2013, Ionuţ a fost condamnat la moarte prin spânzurare. Decizia nu este una definitivă şi avocaţii lui Ionuţ vor încerca să schimbe încadrarea.

Ultimul său mesaj a fost zguduitor: "Mi-e dor de voi fraţilor. Acum sunt departe şi sper că nu mă uitaţi. Vă iubeşte fratele vostru de aici, de la suferinţă!".

ERATĂ: Dintr-o regretabilă eroare, în ziarul nostru din data de 17 octombrie 2013, fotografia lui Gabriel Mitică a apărut în locul celei a lui Ionuţ Alexandru Gologan. Ne cerem scuze pentru greşeală!

simeon stalpnicul png

Cel mai rău scenariu: Dacă judecătorii vor da verdictul decisiv, românul poate fi graţiat de Sharafuddin Idris Shah (67 de ani), sultanul de Selangor şi preşedintele consiliului care acordă graţieri în Malaezia. Sharafuddin Idris Shah ocupă funcţia din 2001 şi se bucură de influenţă covârşitoare în mediul administrativ şi politic din regiune, dar relaţiile sale se extind şi în spaţiul european. A studiat în Marea Britanie şi în Australia şi a fost însurat de două ori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net