Noul coronavirus a fost descoperit în luna decembrie 2019, în Wuhan, capitala Hubei. Oraşul a fost plasat în carantină în luna ianuarie. Mai multe unităţi de învăţământ din provincia chineză Hubei, epicentrul pandemiei, au fost redeschise miercuri după patru luni. Niciun caz de infectare nu a mai fost înregistrat aici de 32 de zile.


La nivel naţional, miercuri (6 mai), China a raportat două cazuri noi de Covid-19, astfel că totalul înregistrat oficial este de 82.883, iar bilanţul deceselor a rămas la 4.633. Pe mapamond, a domnit neîncrederea în cifrele raportate de guvernul chinez, însă în ţară au început, în ultimele săptămâni, să fie reluate activităţile.

Elevii chinezi s-au bucurat să se întoarcă la școală

elevi-hubei.jpg

Elevii din Hubei au revenit la școală
Elevii din Hubei respectă regulile de distanțare socială
Foto: AFP

 

Elevii din 121 de instituţii de învăţământ din Wuhan au revenit la cursuri miercuri, purtând măşti şi deplasându-se într-un singur rând prin scanerele termice. 

Adolescenţii, care stau câte unul în bancă, la o distanţă de un metru, s-au arătat încântaţi că merg din nou la şcoală şi mulţi au publicat mesaje în acest sens pe platformele de socializare.

Şi alte instituţii de învăţământ din Hubei au fost redeschise miercuri. Nu este încă stabilit când vor reveni la şcoală elevii din clasele primare şi cei de gimnaziu, relatează news.ro.

elevi-hubei-2.jpg

Forțele de ordine chineze păzesc o școală din Hubei, în timp ce elevii s-au reîntors în bănci
Forțele de ordine chineze păzesc o școală din Hubei, după ce elevii s-au reîntors în bănci
Foto: AFP

 

În alte regiuni ale Chinei, şcolile au fost redeschise gradual începând de luna trecută, inclusiv în Beijing şi Shanghai.

La nivel global, de la depistarea noului coronavirus, au fost înregistrate peste 3,65 de milioane de cazuri de infectare - o treime în Statele Unite -, iar numărul deceselor a depăşit 256.700, potrivit datelor Johns Hopkins University.

 

Citește și

FOTO Speranță și emoție în China! Wuhan revine la viață, oamenii se sărută în parcuri, copiii se joacă în aer liber

Așa arată libertatea! Euforie în Wuhan după ridicarea carantinei. Zeci de mii de călători au luat cu asalt gările

 
 
Loading...